Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Kultúra

V Kežmarku sa uskutoční koncert na podporu respitného centra

Drevený artikulárny kostol v Kežmarku, archívne foto. Foto: EASYFOTO TASR - Kristína Mayerová

Je to už v poradí štvrtý zo série benefičných koncertov na podporu vzniku Respitného centra v Dolnom Smokovci, ktoré bude poskytovať odľahčovaciu službu pre rodiny s ťažko postihnutými deťmi.

Kežmarok 9. septembra (TASR) - Už onedlho sa v drevenom artikulárnom kostolíku v Kežmarku uskutoční ďalší benefičný koncert zo série podujatí na podporu vzniku Respitného centra v Dolnom Smokovci vo Vysokých Tatrách. Marek Baláž zo Spišskej katolíckej charity (SpKCH) informoval, že v piatok 13. septembra o 19.00 h v priestoroch pamiatky vystúpi spevácke trio La Gioia a ako hosť aj skupina La Speranza z Popradu.

"Je to už v poradí štvrtý zo série benefičných koncertov na podporu vzniku Respitného centra v Dolnom Smokovci, ktoré bude poskytovať odľahčovaciu službu pre rodiny s ťažko postihnutými deťmi. Po prvý raz na Slovensku sa na týchto koncertoch využívajú úžasné holografické efekty, ktoré ešte umocňujú atmosféru vystúpení," uviedol Baláž s tým, že počas prvých troch koncertov sa podarilo vyzbierať približne 20.000 eur.

Diecézny riaditeľ SpKCH Pavol Vilček počas prezentácie projektu v máji upozornil, že na Slovensku doposiaľ chýba špecializované zariadenie pre nevyliečiteľne choré a znevýhodnené deti a ich rodiny, ktoré by ponúkalo čiastočný únik pred každodennými povinnosťami. Práve preto sa SpKCH rozhodla vybudovať ho v priestoroch bývalej fary v Dolnom Smokovci. Charita odhaduje, že náklady na výstavbu budú na úrovni 1,3 milióna eur.