Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Kultúra

Divadlo Andreja Bagara v Nitre uvádza premiéru muzikálu Mníšky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Muzikál prináša príbeh piatich mníšok, ktoré pripravia veľkolepú šou, aby zarobili na dôstojné pohreby svojich spolusestier.

Nitra 20. septembra (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvádza v piatok premiéru americkej muzikálovej komédie Mníšky. Ako pripomenuli tvorcovia inscenácie, muzikál doteraz po celom svete uviedlo už viac ako 8000 produkcií. Bol preložený do 26 jazykov a v priebehu desaťročí sa stal skutočným fenoménom.

Podľa českého režiséra Karla Škarku sú Mníšky inscenáciou, ktorá je plná životnej energie, entuziazmu a humoru. "Aj keď ide o komédiu, ten príbeh nie je banálny, má v sebe hlboké posolstvo o tom, že nesmieme stratiť vieru v dobro. Využíva komediálne prostriedky, ktoré nie sú hrubé ani vulgárne. Práve naopak, sú milé a pohladia dušu," povedal Škarka.

Muzikál prináša príbeh piatich mníšok, ktoré pripravia veľkolepú šou, aby zarobili na dôstojné pohreby svojich spolusestier. Ponúka množstvo humorných situácií, ale aj muzikálových kreácií, umenie stepu, baletného tanca či komických zvratov a chytľavých melódií. "V hudbe sa striedajú rôzne žánre, pravý nefalšovaný černošský gospel, americké country, neoromantické a neoklasické piesne i tanečná hudba. Jednoducho, je to typické broadwayské veľké hudobné a tanečné dielo plné láskavého humoru a ľudskosti, čo sú v dnešnej dobe obzvlášť dôležité esencie," doplnil režisér muzikálu.