Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Kultúra

Na festivale v Trenčíne zaspievajú J. Kirschnerová a S. Magušinová

Na archívnej snímke speváčka Sima Martausová. Foto: TASR Jakub Kotian

Začne sa v piatok na Mierovom námestí o 10.00 h, popoludní vystúpia trenčianske tanečné skupiny Bambula, Goonies, Tancujúce tigríky a Aura.

Trenčín 4. septembra (TASR) - Občerstvenie pod holým nebom, možnosť nákupu v remeselníckych stánkoch, ale i pestrý kultúrny program so speváckymi hviezdami prinesie od piatka do nedele (6. - 8. 9.) tradičný mestský festival Pri trenčianskej bráne. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

"Tohtoročný mestský festival na Mierovom námestí prinesie ženské hviezdy Janu Kirschnerovú a Simu Magušinovú. Zdatne im budú sekundovať aj muži - Orchester Jeana Valjeana a nórsky hudobník a producent Erling Ramskjell," uviedla hovorkyňa.

Jarmok sa začne v piatok na Mierovom námestí o 10.00 h, popoludní vystúpia trenčianske tanečné skupiny Bambula, Goonies, Tancujúce tigríky a Aura. Originálna zostava nórskych a slovenských hudobníkov Erling Ramskjell & Band a priatelia zahrá od 18.30 h, Jana Kirschner zaspieva od 20.30 h.

"Sobotu odštartuje dychová hudba Textilanka. Milovníci folklóru si prídu na svoje pri špeciálnom jubilejnom vystúpení folklórnych súborov Družba, Trenčan, Seniorklub Družba a Kornička pod názvom Vitajte pri trenčianskej bráne," doplnila Ságová s tým, že sobotný program vyvrcholí koncertom Simy Magušinovej a po nej sa predstaví Orchester Jeana Valjeana.

Folklórny dorast obsadí pódium v nedeľu popoludní. Detské folklórne súbory Radosť a Kornička z Trenčína a Kopaničiarik prinesú komponovaný program Pri trenčianskej bráne deti sú vítané.