Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Kultúra

Novú slovenskú komédiu videlo na predpremiérach takmer 16.000 divákov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Rozpráva príbeh dvoch kamarátok, ktoré sa v rovnakom čase z Bratislavy vydávajú navštíviť rodný východ.

Bratislava 18. júla (TASR) - Nová slovenská komédia Kavej si získava divákov podobne ako rovnomenný internetový seriál. Filmovú novinku slávnostne odpremiérovali v pondelok (15. 7.) v Bratislave, divákov si získala aj na sérii predpremiér v multiplexoch, jednosálových kinách či na amfiteátroch. V rámci podujatí nazvaných Kavej Festy videlo nový titul dohromady 15.946 divákov.

"Najväčší záujem sa dá očakávať v premiérovom víkende, ktorý snímku ešte len čaká," hovorí Peter Gašparík, PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film, ktorá komédiu prináša od štvrtka do kín.

Rozpráva príbeh dvoch kamarátok, ktoré sa v rovnakom čase z Bratislavy vydávajú navštíviť rodný východ. Film nakrútil režisér Lukáš Zednikovič podľa scenára Michaely Zakuťanskej. Veronika (Jana Kovalčiková) a Klára (Anna Jakab Rakovská) počas svojej návštevy doma zažijú stretnutia, ktoré ich životy obrátia naruby. Počas jedného víkendu im dajú zabrať tri svadby a jeden pohreb.

"Divákom týmto filmom neprinášame len prvoplánovú zábavu, ale snažíme sa poukázať aj na nezmyselnosť predsudkov a stereotypov, ktoré nás v živote často brzdia," hovorí režisér filmu, ktorý "cez humor rozpráva príbeh o tom, ako si možno sami občas komplikujeme život a nevnímame to, čo má skutočnú hodnotu". "Je o láske, priateľstve a rodine," dodáva Zednikovič.

Okrem hlavných protagonistiek sa vo filme objaví viacero hereckých i nehereckých tvárí. Diváci sa môžu tešiť na Lenku Barilíkovú, Branislava Matuščina, Pavla Šimuna, Dominiku Kavaschovú, Evu Pavlíkovú, Danu Droppovú, Lýdiu Ondrušovú, Tomáša Tureka, Mila Kráľa či Domiho Halyho. V novej komédii si zahral aj spevák Peter Stašák a zabávač Ján Pisančin alias Ander z Košíc.