Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Kultúra

O.B.D. oslávi 30 rokov na scéne špeciálnym programom v Divadle Astorka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Skupina O.B.D za 30 rokov od svojho vzniku v 1993 stihla vydať štyri albumy.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Slovenská alternatívna rocková kapela O.B.D. oslávi 30 rokov na hudobnej scéne špeciálnym programom. Orchester Bronislava Dobrotu, ktorý preslávili hity Komáre, Biely strom, Džadžuli Dža či Zmoknutý vták, chystá 26. októbra v bratislavskom Divadle Astorka stretnutie za účasti pôvodných aj súčasných členov orchestra. Zablahoželať prídu a v programe vystúpia veľké mená slovenskej umeleckej scény. TASR o tom informovala PR manažérka Eva Sládková.

"Tešíme sa, že nám prídu zahrať a zaspievať Pavol Hammel, Janko Lehotský, Peci Uherčík a ďalší. Určite to bude večer plný zábavy, pretože moderátorom je náš kamarát Majo Labuda," avizuje gitarista O.B.D. Bronislav Dobrota.

Skupina O.B.D za 30 rokov od svojho vzniku v 1993 stihla vydať štyri albumy. Sú nimi O.B.D. (1995), O.B.D. Zdraví (1996), Chuppacabras (1998), 7 a pol (2006) a Stereo (2016), na ktorých sa nachádzali desiatky úspešných singlov. Mnohé z nich zaznejú aj počas slávnostného večera v Divadle Astorka.

"Na jednom pódiu sa počas jedného večera stretneme po dlhom čase v rozšírenej zostave s členmi aj exčlenmi našej kapely, ktorí mapovali našu 30-ročnú históriu," uzatvára spevák O.B.D. Roman Galvánek.