Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Kultúra

Operná superstar Jonas Kaufmann vystúpi prvýkrát na Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na tohtoročnej Symfónii umenia vystúpi aj argentínsky tenor José Cura.

Bratislava 19. júla (TASR) - Svetová operná hviezda Jonas Kaufmann vystúpi prvýkrát na Slovensku na Symfónii umenia. V poradí štvrtý ročník medzinárodného multižánrového festivalu, ktorý sa bude konať od 2. do 8. septembra v bratislavskom Ružinove, bude hostiť aj ďalšie hudobné hviezdy.

Tenoristu Jonasa Kaufmanna označujú organizátori open-air festivalu za hlavné lákadlo podujatia. Jeho galakoncert sa uskutoční 8. septembra v sprievode Slovenskej filharmónie (SF) pod taktovkou Jochena Riedera a festival slávnostne uzatvorí.

Na tohtoročnej Symfónii umenia vystúpi aj argentínsky tenor José Cura. Do Bratislavy prinesie svoje autorské hudobno-dramatické dielo "Ak umriem, preži ma!", ktoré zhudobnil na motívy nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Pabla Nerudu. "V tomto výnimočnom predstavení sa k nemu pridá slovenská herečka Emília Vášáryová. Druhá polovica koncertu bude venovaná hudbe jeho rodnej Argentíny," avizujú organizátori festivalu, ktorý prináša Mestská časť Bratislava-Ružinov. Poteší milovníkov muzikálov, filmovej, klasickej komornej či jazzovej hudby. Najmenších divákov čaká premiéra autorskej koncertnej rozprávky.