Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Kultúra

Už tento piatok privíta fanúšikov festival AMFIK Šírava

Na archívnej snímke AMFIK Šírava. Foto: TASR - Roman Hanc

Tento ročník bude jednodňový a predstaví sa pätica domácich interpretov.

Bratislava 23. júla (TASR) - Piaty ročník Amfik Šírava festu napíše svoju ďalšiu kapitolu už najbližší piatok 26. júla. Táto tradičná hudobná letná akcia už neodmysliteľne patrí k amfiteátru na Zemplínskej šírave. TASR informoval PR manažér Boris Karch.

Tento ročník bude jednodňový a predstaví sa pätica domácich interpretov. Festival odštartuje kapela zo Sobraniec, ktorá si hovorí Good Road. Prvýkrát sa na Šírave predstaví aj nový hudobný objav Alan Murín. Už tradične nesmie chýbať ani kapela Heľenine oči, ktorá nevynechala doteraz ani jeden ročník festivalu.

"My už bez tejto kapely ani nechceme organizovať náš fest. Doteraz ako jediný interpret sa predstavili na všetkých našich ročníkoch a nevynechajú ani ten najbližší. Ľudia na Šírave milujú Heľenine oči a keď po minulé roky nemohli u nás vystúpiť, tak sme radšej festival ani neorganizovali," hovoria organizátori festivalu.

Okrem nich sa návštevníci môžu tešiť aj na kapelu Polemic, ktorá ich určite poriadne roztancuje a naladí na rapera Patrika Rytmusa Vrbovského, ktorý sa na Šírave predstaví po desiatich rokoch.