Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Kultúra

Spravodajský server Aktuálne.sk povedie R. Erdöfy a L. Bariak ml.

Na archívnej snímke bývalý generálny riaditeľ TASR Ivan Čeredejev (vpravo) 25. septembra 2000, na sn. vľavo je bývalý šéfredaktor TASR Richard Erdöfy Foto: TASR/Ivan Majerský

Richard Erdöfy väčšinu svojho novinárskeho života venoval agentúrnemu spravodajstvu. Bol pri zrode oboch slovenských tlačových agentúr.

Bratislava 16. januára (TASR) – Spravodajský sever Aktuálne.sk má oddnes nove vedenie. Doterajšieho šéfredaktora Jozefa Mateja vystriedal Richard Erdöfy, ktorý pôsobí v tejto on-line redakcii od leta 2008.

Jeho zástupcom sa stal dnešným dňom Ladislav Bariak ml., ktorý pracuje v Aktuálne.sk od jeho vzniku. Nahradil doterajšieho zástupcu šéfredaktora Jakuba Fila. O zmenách TASR informoval Marián Pavel, riaditeľ spoločnosti Centrum Holdings.

Richard Erdöfy väčšinu svojho novinárskeho života venoval agentúrnemu spravodajstvu. Bol pri zrode oboch slovenských tlačových agentúr, priblížila spoločnosť Centrum Holdings v tlačovej správe. V Tlačovej agentúre SR zakladal medzinárodnú redakciu, pôsobil ako zahraničný spravodajca a neskôr bol desať rokov šéfredaktorom TASR.

Erdöfy bol prvým konateľom vznikajúcej agentúry SITA a pôsobil aj v jej dozornej rade. Pracoval v denníkoch Práca a Plus 1 deň. Ako zástupca šéfredaktora stál pri prvých krokoch slovenskej edície časopisu Playboy.

Ladislav Bariak ml. bol v rokoch 2005-2006 v televízii TA3 asistentom šéfeditora vysielania. Od roku 2006 pracuje pre Aktuálne.sk ako jeden z kľúčových redaktorov, doplnil Marián Pavel.

Matej s Filom viedli redakciu Aktuálne.sk od júla 2011. Podanie výpovedí oznámili začiatkom tohto roka. Dôvody nekonkretizovali.

Spravodajský server Aktuálne.sk vznikol v roku 2006 ako dvojička českého servera Aktuálne.cz. V súčasnosti patrí do skupiny Centrum Holdings, ktorá zastrešuje vydavateľstvá Spoločnosť 7 Plus (týždenník Plus 7 dní, denník Plus jeden deň, spravodajský portál Aktuálne.sk) a Trend Holding (ekonomický týždenník Trend, dvojtýždenník Profit). Vlastníkom týchto médií sa vlani stala finančná skupina Penta.