Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Kultúra

Stredoveké trhy v Malokarpatskom múzeu v Pezinku

Foto: Eva Amzler

Tí najmenší sa môžu tešiť na jazdu dobovým dreveným kolotočom, alebo si vyskúšať svoju zručnosť v lukostreľbe.

Pezinok 24. októbra (OTS) - Malokarpatské múzeum v Pezinku a Literárne a vlastivedné múzeum vo Svätom Jure, v spolupráci s OZ Schatmansdorf Vás pozývajú na Stredoveké remeselné trhy, ktoré sa uskutočnia 26.10. 2024 od 11.00 do 17.00 hod. na nádvorí Malokarpatského múzea v Pezinku, M. R. Štefánika 4.

Remeselníci z OZ Schatmanzdorf


Tradície a ručne robené výrobky predvedú remeselníci rôznych zameraní: hrnčiar, iluminátor, minciar, tokár, krajčír, včelár Včelieho domu a ďalší. Nebudú chýbať historické vína z ponuky Rodinného vinárstva Heger či sokoliari zo Sokoliarskeho dvora Astur. Tí najmenší sa môžu tešiť na jazdu dobovým dreveným kolotočom, alebo si vyskúšať svoju zručnosť v lukostreľbe.
Vstup na trhy: Voľný

Foto: Malokarpatské múzeum v Pezinku

Prehliadky v Malokarpatskom múzeu v Pezinku


Počas návštevy stredovekých trhov nevynechajte ani aktuálne výstavy a zážitkové expozície v múzeu. Príbeh vína a Dejiny vinohradníctva a vinárstva pod Malými Karpatami predstavia najväčšiu zbierku vinohradníckych lisov v Európe a históriu vinohradníctva a vinárstva v prostredí Malých Karpát. Prehliadku dopĺňajú interaktívne prvky, ako napr. projekcia dejín na reliéfnej mape, simulátor stavu promile, arómabar, holografia príbehu Klárin lis, štupľovačka fliaš, strúhací stolec a virtuálna realita.

Organizátorom stredovekých trhov je Malokarpatské múzeum v Pezinku v spolupráci s Literárnym a vlastivedným múzeom vo Svätom Jure a OZ Schatmansdorf Častá.