Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Kultúra

Festival Hudobné leto odštartuje orchester The Ladies Ensemble

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Festival Hudobné leto sa prvýkrát konal v roku 1937 a jeho charakter sa menil s meniacim sa režimom od prvej republiky cez vojnové obdobie a socialistickú éru až dodnes.

Trenčianske Teplice 27. júna (TASR) - Dámsky komorný orchester The Ladies Ensemble s najslávnejšími klasickými melódiami velikánov odštartuje vo štvrtok podvečer v Kursalone v Trenčianskych Tepliciach 78. ročník festivalu vážnej hudby Hudobné leto. Informovala o tom marketingová manažérka Karin Mizeráková.

Sólistkami otváracieho koncertu budú sopranistka Mária Štúrová z opery Slovenského národného divadla (SND) a huslistky Lucia Harvanová a Anežka Kara, členky orchestra Slovenskej Filharmónie. V ich podaní predvedú od 19.00 h v Kursalone diela klasickej hudby, ako Malá nočná hudba od W. A. Mozarta či Búrka zo Štyroch ročných období od A. Vivaldiho.

Počas leta ponúkne Hudobné leto desať podujatí. K ťahákom budú patriť vystúpenia Zuzany Smatanovej, skupiny Fragile, Cigánskych Diablov, Čarovných ostrohov a mnohých ďalších. Festival uzavrie 5. septembra najznámejšia slovenská vokálna kapela Fragile.

Festival Hudobné leto sa prvýkrát konal v roku 1937 a jeho charakter sa menil s meniacim sa režimom od prvej republiky cez vojnové obdobie a socialistickú éru až dodnes. Predvlani sa pre pandémiu ochorenia COVID-19 prerušila tradícia podujatia prvýkrát po viac ako 50 rokoch.