Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Kultúra

Trnavský jazzyk ponúkne počas piatich dní 15 hudobných vystúpení

Na archívnej snímke Trnavský jazzyk. Foto: Lukáš Valentovič/TASR

Headlinerom 21. ročníka festivalu je americký hudobník Mark Lettieri, ktorý patrí medzi najlepších gitaristov na svete a na svojom konte má päť ocenení Grammy.

Trnava 12. júla (TASR) - Medzinárodný džezový festival Trnavský jazzyk ponúkne počas piatich dní (15. - 19. júla) dovedna 15 vystúpení. Hlavným hosťom bude americký hudobník Mark Lettieri, ktorý patrí medzi najlepších gitaristov na svete. Podujatie sa uskutoční na trnavskej pešej zóne a v kultúrnom centre Nádvorie. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Alexander Prostinák.

"Tento rok budú hosťami festivalu, ktorý sa v Trnave koná po celý týždeň - od pondelka do piatka - Katarzia, Mark Lettieri, Adam Ben Ezra a ďalší. Vďaka kvalitnej dramaturgii sa Trnavský jazzyk zaradil medzi najvýznamnejšie džezové festivaly na Slovensku," uviedol riaditeľ Trnavského jazzyku a Mestského kultúrneho strediska Zaži v Trnave Peter Cagala.

Headlinerom 21. ročníka festivalu je americký hudobník Mark Lettieri, ktorý patrí medzi najlepších gitaristov na svete a na svojom konte má päť ocenení Grammy. "Jeho schopnosť kombinovať rôzne hudobné štýly a priniesť inovatívny prístup k inštrumentálnej hudbe sľubuje výnimočný zážitok pre všetkých návštevníkov," dodal Cagala. Priblížil, že program zahŕňa aj slovenskú džezovú špičku a program pre deti. Posledný deň festivalu bude patriť oceňovanému klaviristovi Isfarovi Sarabskému z Azerbajdžanu.