Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Kultúra

V galérii vedeckej knižnice vystavujú diela členov Asociácie umenia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstava prezentovaná v galérii v podkroví je výstavou s voľnou témou a s neobmedzeným spôsobom spracovania a podania umeleckej výpovede.

Banská Bystrica 27. júla (TASR) - V galérii Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) v Banskej Bystrici vystavujú počas leta diela členov Asociácie slovenského umenia. Výstava s názvom Reflexie V. návštevníkom predstaví rôzne techniky výtvarného umenia, pre verejnosť bude prístupná do 28. augusta. TASR o tom informovala PR manažérka knižnice Soňa Šóky.

Projekt Reflexie V. je výstavou diel výtvarného umenia členov Asociácie slovenského umenia, ktorú v súčasnosti tvorí osem občianskych združení z rôznych kútov Slovenska. "S prihliadnutím na rozsah výstavného priestoru sa v poradí na piatej prezentačnej výstave zúčastňuje za každých päť členov v združení jeden vystavujúci člen, ktorý reprezentuje združenie," priblížila Šóky.

Výstava prezentovaná v galérii v podkroví je výstavou s voľnou témou a s neobmedzeným spôsobom spracovania a podania umeleckej výpovede. "Výtvarnému umeniu je tak daný široký priestor v oblasti obsahu, štýlu a techniky. Návštevník sa bude mať možnosť stretnúť s maľbou, grafikou, plastikou, s kombinovanými technikami," dodala Šóky s tým, že výstava je pre verejnosť prístupná v čase otváracích hodín knižnice.