Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Kultúra

V Marseille otvorili slovenskú výstavu vizionárskej architektúry

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstava Cesty a aspekty zajtrajška mala svoju premiéru na začiatku roka v bývalej Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Marseille 29. augusta (TASR) - Slovenský inštitút v Paríži otvoril vo štvrtok vo francúzskom meste Marseille výstavu vizionárskych architektonických projektov združenia VAL pod názvom Cesty a aspekty zajtrajška. TASR o tom informovala riaditeľka Slovenského inštitútu v Paríži Jana Kňažková.

Nevšedné koncepty slovenských autorov Alexa Mlynárčika, Ľudovíta Kupkoviča a Viery Meckovej v kurátorskej koncepcii Ivana Jančára sa na dva mesiace stanú súčasťou expozície v budove Unité d'habitation od významného architekta Le Corbusiera, ktorá je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Výstava Cesty a aspekty zajtrajška mala svoju premiéru na začiatku roka v bývalej Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave. Podľa Kňažkovej teraz bude môcť pripomenúť aj francúzskym návštevníkom, že hranice medzi možným a nemožným sú často len otázkou perspektívy a umenie s vedou môžu ísť ruka v ruke.