Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Kultúra

V Nitre bude veselo: Začína sa festival Slížovica

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Nebude chýbať stánok Rockovej školy, kde si všetci fanúšikovia môžu zahrať na hudobné nástroje a založiť vlastnú kapelu.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Hudba bude znieť v areáli Agrokomplexu Nitra, v stredu popoludní sa uskutoční 12. ročník festivalu Slížovica, ktorý nespája iba slovenských a zahraničných hudobných umelcov, ale najmä priateľov kapely Horkýže Slíže.

Predstavia sa švédska rocková skupina Royal Republic, kapely Inekafe, Slobodná Európa, Alkehol, Trautenberk, John Wolfhooker, Polemic, Smola a Hrušky, Dr. Zetor či Fishing Strip a samozrejme domáce hviezdy Horkýže Slíže. Nebude chýbať stánok Rockovej školy, kde si všetci fanúšikovia môžu zahrať na hudobné nástroje a založiť vlastnú kapelu.

"Aj tento rok sme si pre fanúšikov pripravili kopec dobrej muziky, výborného jedla a pitia. Skupiny na Slížovici musia mať blízko k našej kapele. Buď tým, že sa nám páčia, sú to naši kamaráti alebo sme spolu nejakým spôsobom spolupracovali. Dávame aj priestor kapelám z Nitry a okolia," vysvetľuje člen Slížov Marek Viršík.

Slížovica je vlastný hudobný festival skupiny Horkýže Slíže, ktorý funguje od roku 2012. Na festivale čaká na fanúšikov aj gastro a oddychová zóna či ďalšie sprievodné akcie. Svoje kulinárske umenie predvedie šéfkuchár Marcel Ihnačák, ocenený dvoma michelinskými hviezdami.