Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Kultúra

V Nitre predstavia najúspešnejšie vystúpenia neprofesionálnej kultúry

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Program je naplnený spevom, tancom a umeleckým slovom.

Nitra 17. októbra (TASR) – Najúspešnejšie vystúpenia neprofesionálnej kultúry Nitrianskeho kraja predstaví Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre. Slávnostný program Srdce, Duša, Radosť sa uskutoční v piatok 21. októbra v Koncertnej sále Župného domu pri príležitosti Dňa kultúrno-osvetových pracovníkov, informovala riaditeľka KOS Daniela Gundová.

Program je naplnený spevom, tancom a umeleckým slovom. Predstaví sa komorný orchester zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jozefa Rosinského v Nitre. Scénický tanec predvedie tanečná skupina CIK-CAK zo ZUŠ Ladislava Mokrého v Topoľčanoch. Mário Mňahončák z Nitry prednesie poéziu Medveď, ktorý tam nebol a do sveta rôznych štýlov hudby prenesie návštevníkov detská Ľudová hudba Máňanská muzička a následne Robo Vida s gitarou.

Tanečná skupina M.A.G. Dance school z Andoviec pri Nových Zámkoch obohatí program moderným tancom a Detský spevácky zbor Dúha zo ZUŠ Rosinského v Nitre svojím spevom. Jakub Szoke prednesie prózu Aristokratka a na záver zaznejú ľúbostné a žartovné piesne v podaní ženskej speváckej skupiny Trnky z Vatry z Tlmáč. Program vyvrcholí ocenením osobností pôsobiacich v neprofesionálnej kultúre.