Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Kultúra

Víkend v Krakovanoch bude patriť folklóru

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Otvorenie festivalu bude patriť folkloristom z Červeníka, ktorí uvedú scénický program Verešvárska svadba.

Krakovany 28. júna (TASR) - Cez víkend sa uskutoční 56. ročník Folklórnych slávností Krakovany. Obec pri Piešťanoch privíta domáce súbory, hostí zo zahraničia a nebude chýbať ani množstvo sprievodných podujatí. TASR o tom informovala Veronika Behúlová z Trnavského osvetového strediska.

Otvorenie festivalu bude patriť folkloristom z Červeníka, ktorí uvedú scénický program Verešvárska svadba. Neskôr sa okrem iných predstavia aj ľudová hudba Petra Obucha, ľudová hudba Borovienka, folklórny súbor Máj z Piešťan, spevácky zbor Cantilena zo Senice či hosťujúci súbor z Poľska.

Po nedeľnej (30. 6.) krojovanej svätej omši bude podujatie patriť detským folklórnym súborom v rámci programu Na zelenej lúke. Nasledovať budú aj ďalšie folklórne vystúpenia.

Behúlová priblížila, že súčasťou sprievodného programu bude aj výstava domácich zvierat, detské tvorivé dielne, prednáška s Vladimírou Pribišovou z Balneologického múzea Piešťany, bábkové divadlo v podaní Teátro Neline, ochutnávka tradičnej kuchyne či kurzy paličkovanej čipky.