Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Kultúra

Výstava Huby 2024 v SNM – Prírodovednom múzeu

Foto: Slovenské národné múzeum

V tomto roku už 39. ročník obľúbenej výstavy predstavuje naše najbežnejšie jedlé, nejedlé, aj jedovaté huby, nazbierané v rôznych regiónoch a biotopoch Slovenska.

Bratislava 4. októbra (OTS) - Prvý októbrový víkend v Slovenskom národnom múzeu – Prírodovednom múzeu patrí hubám. Múzeum v spolupráci so Slovenskou mykologickou spoločnosťou pri Slovenskej akadémii vied privíta návštevníkov na tradičnej jesennej výstave HUBY 2024, ktorá je sprístupnená od piatku 4. októbra do nedele 6. októbra 2024 v čase otváracích hodín v SNM – Prírodovednom múzeu na Vajanského nábreží 2 v Bratislave.

Foto: Slovenské národné múzeum

V tomto roku už 39. ročník obľúbenej výstavy predstavuje naše najbežnejšie jedlé, nejedlé, aj jedovaté huby, nazbierané v rôznych regiónoch a biotopoch Slovenska. Počas podujatia bude návštevníkom k dispozícii hubárska poradňa, kde môžu s odborníkmi konzultovať svoje aktuálne zbery. Projekt prezentuje aj biomateriály vyrobené z húb. Záujemci sa môžu zapojiť do súťaže o najväčšiu prinesenú plodnicu huby. Pre najmenších návštevníkov sú pripravené aktivity a súťaže. Ďalšie exponáty na výstavu je možné nosiť aj počas trvania výstavy.

Sprievodným podujatím výstavy bude počas víkendu (5. – 6. októbra 2024) aj výstava chilli papričiek s názvom Pikantné poklady Aztékov.

Vstupné na výstavu : 1 €

Foto: Slovenské národné múzeum