Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Kultúra

Wawawu s Luciou Gibarti predstavili nový singel Heartbeat

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Martin Ferenčík a Róbert Tkáč, producenti stojaci za projektom Wawawu, vytvorili hudobný základ priamo vo svojom domácom štúdiu.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Košické duo Wawawu predstavuje nový singel s názvom Heartbeat, ktorý nahrali v spolupráci s charizmatickou speváčkou Luciou Gibarti. Ku skladbe vznikol videoklip, ktorý sa natáčal v Poľsku. TASR informovala PR manažérka Kristína Polerecká.

"Heartbeat je singel, ktorý rozprúdi krv v žilách a zrýchli tep. Je o prvotných pocitoch zamilovanosti, keď sa srdce rozbúcha a všetko okolo prestane existovať. Text vznikol spontánne, inšpirovala ma hudba od chalanov, ktorá ma okamžite vtiahla," povedala Gibarti.

Martin Ferenčík a Róbert Tkáč, producenti stojaci za projektom Wawawu, vytvorili hudobný základ priamo vo svojom domácom štúdiu. "Mali sme nápad na melódiu a beat, ktorý sme poslali Lucii. Keď nám dala zelenú, pustili sme sa do nahrávania vokálov. Finálna verzia vznikala postupne, a hoci pôvodne mala skladba retro vibe, houseový rytmus nakoniec sedel oveľa viac," hovorí autorská dvojica.



Lucia Gibarti je u nás doma známa aj zo skupiny Hrdza, o projekte Wawawu vedela už predtým, než ju chalani oslovili. "Vedela som, že robia zaujímavú hudbu. Keď ma kontaktovali, neváhala som. Sadli sme si ľudsky aj hudobne," hovorí Lucia.

Pre Wawawu bola spolupráca jasnou voľbou vďaka Luciinmu unikátnemu hlasu a energii. "Má úžasnú farbu hlasu a obrovskú dávku energie. Ihneď sme vedeli, že to bude fungovať," dodávajú producenti.

K singlu Heartbeat vznikol videoklip pod vedením režiséra Michala Styku z Stykky Media Crew a poľského štúdia Blackout Studio. "Natáčanie trvalo 14 hodín a Lucia bola absolútne pripravená. Režisér ju dokonca označil za skutočnú divu," hovoria chalani s úsmevom.