Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Magazín

Akými spôsobmi efektívne zrekonštruovať byt

Foto: freepik.com

Rekonštrukcia bytu nie je len o zmene vzhľadu, ale aj o zvýšení jeho funkčnosti a hodnoty.

Bratislava 25. októbra (OTS) - Nový náter, moderná kuchyňa, či zrekonštruovaná kúpeľňa môžu výrazne zlepšiť váš každodenný život a priniesť do vášho domova pocit pohody. Okrem toho, zrekonštruovaný byt má vyššiu trhovú hodnotu, čo je výhodou, ak zvažujete jeho predaj alebo prenájom.

S pomocou profesionálov alebo svojpomocne?

Rekonštrukcia bytu nie je jednoduchá ani rýchla záležitosť. Mnohé byty sa nachádzajú v starších bytových domoch, kde môžu byť potrebné dodatočné práce, ako napríklad výmena rozvodov alebo úprava nosných konštrukcií. Tieto práce si vyžadujú špeciálne povolenia a odborné znalosti.

V niektorých bytových domoch môžu navyše platiť obmedzenia týkajúce sa rekonštrukcie, napríklad v ohľade na časové obdobie, v ktorom môžete vykonávať hlučné práce.

Rekonštrukcia bytu s pomocou stavebnej firmy

Zverenie rekonštrukcie bytu do rúk skúsených odborníkov vám ušetrí množstvo času a starostí. Stavebná firma zabezpečí komplexné služby od návrhu interiéru, cez vypracovanie projektu, až po samotnú realizáciu.

Výhody spolupráce so stavebnou firmou

Zverte rekonštrukciu vášho bytu profesionálom a ušetrite si starosti. Stavebná firma vám zabezpečí komplexné služby od návrhu až po dokončenie. Nemusíte sa starať o organizáciu jednotlivých fáz rekonštrukcie – všetko za vás zariadi odborný tím. Profesionálne zrealizovaná rekonštrukcia výrazne zvýši hodnotu vášho bytu a zároveň vytvorí príjemné a funkčné bývanie.

Mnohé stavebné firmy poskytujú záruku na vykonané práce, vďaka čomu máte istotu, že investícia do rekonštrukcie sa vám oplatí. A v neposlednom rade, vyhnete sa zbytočnému stresu spojenému s organizáciou a realizáciou rekonštrukcie.

Ako prebieha rekonštrukcia s pomocou stavebnej firmy?

1. Návrh a plánovanie – spoločne so stavebnou firmou si vytvoríte predstavu o tom, ako by mal váš nový byt vyzerať.
2. Vypracovanie projektu – na základe návrhu bude vypracovaný detailný projekt rekonštrukcie.
3. Realizácia – stavebná firma zabezpečí všetky potrebné práce podľa schváleného projektu.
4. Odovzdanie bytu – po dokončení rekonštrukcie vám stavebná firma jednoducho byt odovzdá v obývateľnom stave.

Zdroj: freepik.com

Rekonštrukcia bytu svojpomocne

Ak máte dostatok voľného času, zručností a chcete si ušetriť peniaze, môžete sa do rekonštrukcie pustiť sami. Avšak, majte na pamäti, že je to náročný proces, ktorý si vyžaduje veľa trpezlivosti a plánovania.

Postup pri rekonštrukcii svojpomocne

1. Vypracovanie plánu – zostavte si detailný plán prác a nákupu materiálov.
2. Demontáž – odstráňte staré obklady, podlahy a ďalšie prvky, ktoré chcete vymeniť.
3. Príprava podkladu – vyrovnajte steny a podlahy, aby ste mohli začať s novými povrchovými úpravami.
4. Realizácia – postupne realizujte jednotlivé fázy rekonštrukcie podľa vášho plánu. Rekonštrukcia bytu prebieha v niekoľkých fázach. Najskôr sa vykonajú prípravné práce, ktoré zahŕňajú ochranu priestoru, demontáž starých prvkov a prípravu povrchov.

Následne sa realizujú inštalácie, ako je elektroinštalácia, vodoinštalácia, kúrenie a ventilácia. Potom nasledujú omietky a maľovacie práce, po ktorých sa pokladajú nové podlahy a obklady. Záverom sa vykonajú záverečné práce, ako je montáž zárubní, dverí, sanitárnej keramiky a kuchynskej linky.

Tento postup môže byť upravený podľa konkrétnych požiadaviek a rozsahu rekonštrukcie.

5. Finálne úpravy – dokončite všetky detaily a upracte.

Výber správneho spôsobu rekonštrukcie bytu závisí od vašich individuálnych potrieb a možností. Ak chcete mať istotu, že rekonštrukcia bude vykonaná kvalitne a včas, odporúčame vám zveriť túto úlohu skúseným odborníkom.