Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Magazín

Bratislavská ZOO sa po povodniach obáva o svoju budúcnosť

Foto: ZOO Bratislava

Pomôžme jej opäť otvoriť.

Bratislava 16. septembra (OTS) - Len v lete otvárali brány nového Gazdovského dvora, priestoru pre priamy kontakt so zvieratami, po víkendovom daždi je však zničený. Vybrežený potok zaplavil priestranstvo zoologickej záhrady.

Bratislavská ZOO bojuje s následkami povodní. Škody sú priveľké, otvorenie na dlhší čas nemožné, mestská organizácia vytvorila preto výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk a podporovateľov zoo a milovníkov zvierat prosí o pomoc.


„Tento rok sme sa pustili do veľkej obnovy bratislavskej zoo, zlepšili sme podmienky pre medveďa, otvorili Gazdovský dvor, vybudovali novú krmiváreň a máme rozostavané ďalšie tri nové výbehy. Počas celého roka nám rástla návštevnosť, ľudia nás chválili a tešili sme sa na krásnu jeseň, ktorú nám prekazila historická povodeň,“ hodnotia aktuálnu situáciu smutne zamestnanci zoologickej záhrady. „Gazdovský dvor, ktorý sme otvorili len pred dvoma mesiacmi a hneď sa stal hitom, bol celý zničený. Najdôležitejšie je, že sa nám podarilo všetky zvieratá zachrániť.“


Zoologická záhrada v Bratislave bude musieť ostať dlhšie zatvorená, výpadky na tržbách môžu byť pre ňu likvidačné. Pomôcť jej finančne sa dá na darcovskom portáli ludialudom.sk.