Organizátori trojdňového podujatia, ktoré sa uskutoční 25.-27. mája, si dávajú za cieľ spojiť počas tohto ročníka Čechov a Slovákov.
Autor TASR
,aktualizované Bratislava 4. apríla (TASR) - Na Bratislavskom hrade sa bude konať v poradí tretí ročník festivalu jedla a pitia - Slovak Food Festival 2012. Organizátori trojdňového podujatia, ktoré sa uskutoční 25.-27. mája, si dávajú za cieľ spojiť počas tohto ročníka Čechov a Slovákov. Na jednom pódiu si totiž spoločne zasúťažia majstri kuchárskeho umenia o najlepšieho kuchára Slovenskej a Českej republiky v Primerba Cup 2012. TASR o tom informovala mediálna zástupkyňa organizátorov festivalu Saša Štullerová.
"Počas troch dní si budú môcť návštevníci Bratislavského hradu pochutnať na tradičných aj exotických kulinárskych špecialitách z celého sveta, ktoré im na tanier naservírujú slovenskí majstri kuchárskeho umenia," opísala Štullerová.
Spestrením festivalu budú podľa jej slov "kuchárski umelci", ktorí naživo predvedú, čo všetko sa dá vykúzliť na tanieri. Okrem cooking live show a barmanských show bude pre návštevníkov pripravených množstvo prezentácií produktov a seminárov z oblasti gastronómie, nových trendov použitia a kombinovania surovín a zdravého životného štýlu.
Súčasťou podujatia bude aj súťaž médií vo varení či predstavenie kulinárskych zážitkov z regiónov Slovenska. Šéfkuchári zabojujú o majstra Slovenska v otváraní ustríc a podujatie spestrí aj jarný trh zeleninárov.
"Počas troch dní si budú môcť návštevníci Bratislavského hradu pochutnať na tradičných aj exotických kulinárskych špecialitách z celého sveta, ktoré im na tanier naservírujú slovenskí majstri kuchárskeho umenia," opísala Štullerová.
Spestrením festivalu budú podľa jej slov "kuchárski umelci", ktorí naživo predvedú, čo všetko sa dá vykúzliť na tanieri. Okrem cooking live show a barmanských show bude pre návštevníkov pripravených množstvo prezentácií produktov a seminárov z oblasti gastronómie, nových trendov použitia a kombinovania surovín a zdravého životného štýlu.
Súčasťou podujatia bude aj súťaž médií vo varení či predstavenie kulinárskych zážitkov z regiónov Slovenska. Šéfkuchári zabojujú o majstra Slovenska v otváraní ustríc a podujatie spestrí aj jarný trh zeleninárov.