Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Magazín

Bratislavu čaká veľký súboj Melody Makers a Bratislava Hot Serenaders

Vystúpenie Bratislava Hot Serenaders v Banskej Bystrici 27. apríla 2019. Foto: TASR Dušan Hein

Počas Veľkého tanečného večera 2024 rozpútajú priateľský hudobný súboj o priazeň publika, kde víťazom budú návštevníci a hudba, tanec a zábava.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Milovníkom tanečnej zábavy, jazzu a swingu je určený výnimočný večer. Po vzore legendárnych amerických big bandov sa na jednom pódiu aj tento rok stretnú dva veľké orchestre - Bratislava Hot Serenaders a pražský Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Počas Veľkého tanečného večera 2024 rozpútajú priateľský hudobný súboj o priazeň publika, kde víťazom budú návštevníci a hudba, tanec a zábava. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Len raz ročne sa Stará Tržnica v Bratislave premení na epicentrum tanečného nadšenia a hudobného majstrovstva. Počas podujatia s názvom Veľký tanečný večer 2024 sa budú na pódiu striedať, ale aj sa vzájomne konfrontovať, dve hudobné hviezdy - Bratislava Hot Serenaders a Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Tieto svetoznáme orchestre prinesú horúcu zmes jazzu a swingu z obdobia 20. až 40. rokov, a nebude chýbať ani nezabudnuteľná šou a atmosféra orchestrálnych súbojov. Zahrajú dynamickú hudbu s nevyhnutnou dávkou dobového šarmu.

Slovenský Big Band Battle je nielen o skvelej hudbe, ale aj o nezameniteľnej vizuálnej a hudobnej šou. Na parkete nebudú chýbať ani inštruktáže dobových tancov a škola tanca s viedenskými lektormi Balboa, Baby! a domácimi učiteľmi tanca z tanečnej školy B-Swing.

Big Band Battle, ktorý je ústredným motívom tohto podujatia, má svoje korene v Amerike 20. a 30. rokov minulého storočia. V tomto období sa v New Yorku a ďalších amerických mestách konali slávne hudobné súboje medzi veľkými orchestrami, ktoré na pódiách predvádzali svoje hudobné umenie a bojovali o priazeň publika