Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme.
Autor TASR
Londýn 16. augusta (TASR) - Vedci i milovníci čokolády majú šancu získať doktorát z čokolády na univerzite v britskom Cambridgi. Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme, informovala dnes BBC.
Jeho úlohou bude "preskúmať faktory, ktoré umožnia čokoláde, ktorá sa topí pri teplote blízkej teplote ľudského tela, aby zostala v pevnom stave a udržala si kvalitatívne vlastnosti vyžadované zákazníkmi ako keby bola uskladnená a predávaná v miernom pásme". Záujemcovia o štúdium čokolády sa majú prihlásiť do 29. augusta, uviedla BBC. Projekt univerzity je "prevažne experimentálny", ale vyžaduje si dobré matematické schopnosti, varovala.
Jeho úlohou bude "preskúmať faktory, ktoré umožnia čokoláde, ktorá sa topí pri teplote blízkej teplote ľudského tela, aby zostala v pevnom stave a udržala si kvalitatívne vlastnosti vyžadované zákazníkmi ako keby bola uskladnená a predávaná v miernom pásme". Záujemcovia o štúdium čokolády sa majú prihlásiť do 29. augusta, uviedla BBC. Projekt univerzity je "prevažne experimentálny", ale vyžaduje si dobré matematické schopnosti, varovala.