Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Magazín

Cesta SNP pomáha jedenástim deťom

Foto: ludialudom.sk

Pomôcť rodinám s ťažkým osudom.

Bratislava 6. septembra (OTS) - Dopriať rehabilitácie znevýhodneným deťom, zároveň upozorniť na neľahké podmienky rodín a často ich boj o pomoc a podporu. S takými cieľmi dnes štartuje pešiu turistickú výpravu Cestu SNP – turista, športovec Radoslav Hyža. Počas svojej 770 kilometrovej púte z Dukly na Devín chce zbierať peniaze pre 11 veľmi ťažko chorých detí. Vytvoril preto výzvu darcovskom portáli ludialudom.sk.



Štart 6. septembra na Dukle, cieľ 29. septembra na Devíne. Medzitým 770 kilometrov v nohách a veľká pomoc pre 11 ťažko chorých detí. Taký je cieľ Radoslava Hyžu (46 rokov), ktorý vyrazil zdolať pešo Cestu SNP. Ide o najdlhšiu slovenskú pešiu trasu s prevýšením 30 000 metrov, plánuje ju zvládnuť za 24 dní.



Hugo, Zuzka, Adelka, Sabinka, Filipko, Martinko, Emmka, Ondrík, Isabelka, Jakubko a Matejko alebo aj Oslany, Trenčín, Šenkvice, Prievidza, Bratislava, Bojnice, Brodské, Cífer. Mená a mestá, kam bude smerovať pomoc, o ktorú sa Radoslav Hyža počas svojej výpravy uchádza.

Jedenásť detí, ktoré chce zviditeľniť a pomôcť im, bojuje s rôznymi diagnózami. Predčasné narodenie s trvalými následkami, hydrocefalus, epilepsia, mozgová obrna, postihnutie kĺbov, pohybového aparátu, zmyslov či genetická mutácia.



O vývoji svojej cesty bude pravidelne informovať na webe a sociálnych sieťach. Hovorí, že Cesta SNP ho ako turistu vždy fascinovala, teraz túto výzvu spája aj s dobročinnou myšlienkou a pomocou. Radoslav Hyža vytvoril preto výzvu darcovskom portáli ludialudom.sk