Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Magazín

Divadlo komédie odpremiérovalo Chlapský raj

Na snímke Svetozár Sprušanský. Foto: TASR - Jakub Kotian

Divadlo komédie odpremiérovalo Chlapský raj, hru si zamilujú muži aj ženy

Bratislava 20. septembra (TASR) - Dlhé standing ovations si tento týždeň v Bratislave vyslúžila obnovená premiéra komédie Chlapský raj, ktorú do svojho repertoáru zaradilo Divadlo komédie. V predstavení v réžii Svetozára Sprušanského účinkujú Jevgenij Libezňuk, Peter Kočiš, Martin Šalacha, Marcel Ochránek, Pavol Plevčík, Martin Kaprálik a Erik Peťovský, ktorí sa po premiére vyberú za divákmi po celom Slovensku.

Komédia Chlapský raj so slávnymi melódiami, prekvapivými zvratmi a neočakávanými humornými pointami je dielo od nemeckého autora Kristofa Magnussona. "Divákov úspešne bavila dlhých 12 rokov na Novej scéne. Má za sebou vyše sto repríz a tisícky nadšených divákov," pripomína PR manažérka Nora Krchňáková.

Sprušanský dodáva, že inscenácia dostala nový scénografický šat a tvorcovia aktualizovali vtipné momenty hry, ktoré reflektujú dnešok. "Je to prvá komédia, ktorú budú milovať nielen ženy, ale predovšetkým chlapi. Ženy nazrú do sveta mužov kľúčovou dierkou a uvidia všetky náležitosti, keď sa muži rozprávajú o ženách. A zase muži konečne uvidia komédiu, kde nebudú trpieť, pretože uvidia seba na javisku," skonštatoval režisér.

Trojica sebavedomých zrelých mužov, vyhlásených "majstrov sveta" v trikoch a receptoch na šťastné manželstvo, si hovie a užíva vo svojom "chlapskom raji". Tajne si ho zariadili v podzemných priestoroch jedného z nákupných centier. Ich túžby sú vlastne úplne jednoduché: pokojne popíjať pivo, sledovať v televízii futbal a skladať si reťaz z vrchnákov od plechoviek, ktorej dĺžka ašpiruje na zápis do Guinessovej knihy rekordov. Keď trojicu kumpánov prekvapí v ich úkryte požiarna ochrana objektu v osobe hasiča Mária, nie je ťažké získať ho na svoju stranu. Patrí medzi nespokojných manželov tohto sveta. Spoločne začnú vymýšľať stratégiu, ako čo najefektívnejšie prežiť "nákupné šialenstvo" svojich drahých polovičiek.

Nadšenie z predstavenia neskrýva Pavol Plevčík. "Zbožňujem toto predstavenie. Je to náročné, je to maratón, dávame zo seba veľa energie a hlasných zvukov. Ale mám to rád, pretože sme skvelá partia," hovorí herec. K predstaveniu poznamenáva, že aj keď nejde o žiadnu veľkú filozofiu, ľudí oslovuje. "Preto, lebo ženy vidia kus toho mužského sveta. A aj mužov to môže pritiahnuť, pretože nemusia pozerať napríklad balet, ale futbal, ženy a zdravý humor," uzavrel Plevčík.

Divadlo komédie uvedie inscenáciu Chlapský raj 25. septembra v bratislavskom Dome kultúry Ružinov. Následne sa s titulom vyberie za divákmi po celom Slovensku.