Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Magazín

Festival Slížovica štartuje v Nitre o dva mesiace

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Slížovica nespája iba slovenských a zahraničných hudobných umelcov, ale najmä priateľov kapely Horkýže Slíže.

Bratislava 28. júna (TASR) - Presne o dva mesiace vypukne v areáli Agrokomplexu Nitra 12. ročník festivalu Slížovica. Vlastný hudobný festival skupiny Horkýže Slíže je spojený s oslavou jej narodenín. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Slížovica nespája iba slovenských a zahraničných hudobných umelcov, ale najmä priateľov kapely Horkýže Slíže. Tento rok 28. augusta na Slížovici zahrajú švédska rocková skupina Royal Republic, kapely Inekafe, Slobodná Európa, Alkehol, Trautenberk, John Wolfhooker, Polemic, Smola a Hrušky, Dr. Zetor či Fishing Strip a domáci Horkýže Slíže.

"Aj tento rok sme si pre fanúšikov pripravili kopec dobrej muziky, výborného jedla a pitia. Skupiny na Slížovici musia mať blízko k našej kapele. Buď tým, že sa nám páčia, sú to naši kamaráti alebo sme spolu nejakým spôsobom spolupracovali. Alebo je to kombinácia všetkých faktorov. Tiež dávame priestor kapelám z Nitry a okolia," vysvetľuje člen Slížov Marek Viršík.

Slížovica je vlastný hudobný festival skupiny Horkýže Slíže, ktorý funguje od roku 2012. "Tento festival si veľmi užívame. Keďže nosí naše meno, chceme, aby bol čo najlepší. Snažíme sa ho každým rokom vylepšovať, aby sa tam všetci cítili čo najlepšie. V prvom rade sa tešíme na fanúšikov. Bez nich by to nemalo zmysel. Na Slížovici býva špeciálna príjemná, akoby rodinná atmosféra. Tešíme sa na našich kamarátov, ktorí nás prídu pozrieť. A tešíme sa aj na náš koncert, ktorý býva na Slížovici vždy špeciálny, obohatený o veľké svetlá, projekcie či ohne," hovorí gitarista Juraj Štefánik.

Na festivale čaká na fanúšikov aj gastro a oddychová zóna či ďalšie sprievodné akcie. Svoje kulinárske umenie predvedie šéfkuchár Marcel Ihnačák, ocenený dvoma michelinskými hviezdami.