Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Magazín

Hľadáte vhodnú terasu okolo bazéna? Spoľahnite sa na WPC dosky

Ilustračné foto Foto: strannik9211 / stock.adobe.com

Predstavte si teplé letné dni strávené pri vašom bazéne, obklopení krásnou a trvácnou terasou. Ak zvažujete výstavbu terasy okolo vášho bazéna, s WPC doskami sa tento sen stane skutočnosťou.

Bratislava 18. septembra (OTS) - Ponúkajú výnimočné vlastnosti, ktoré z nich robia ideálny materiál pre vonkajšie prostredie. Prečo si vybrať práve tieto dosky? Pozrime sa na výhody a vlastnosti, ktoré WPC dosky okolo bazéna ponúkajú.

Prečo si vybrať WPC dosky na terasu okolo bazéna?
WPC dosky sú inovatívnym riešením, ktoré kombinuje estetiku dreva s odolnosťou moderných materiálov. Terasa okolo bazéna potrebuje špeciálny povrch, ktorý zvládne nielen záťaž, ale aj kontakt s vodou a zmenami počasia. Tu sú hlavné dôvody, prečo zvoliť WPC dosky:
● Odolnosť voči vlhkosti: Na rozdiel od tradičného dreva, WPC materiál neabsorbuje vodu, čo znamená, že nedochádza k deformáciám alebo hnitiu.
● Bezúdržbovosť: WPC dosky nepotrebujú pravidelnú údržbu, akou je natieranie alebo impregnácia, a to výrazne šetrí čas i peniaze.
● Bezpečnosť: Povrch WPC je protišmykový aj v mokrom stave, čo je kľúčové v okolí bazéna.

Inovatívne WPC dosky pre váš projekt
WPC dosky, sa vyznačujú inovatívnym zložením a ekologickými aspektmi, ktoré prinášajú výhody pre vás aj pre životné prostredie. Využívajú drevnú múčku z udržateľne obhospodarovaných európskych lesov s certifikáciou PEFC, čo znamená, že sú ekologicky zodpovedné. Okrem toho, dosky sú dostupné v rôznych farbách a textúrach, čo umožňuje prispôsobiť dizajn terasy podľa individuálnych preferencií. WPC dosky majú minimálne nároky na údržbu, pretože sú odolné voči vlhkosti, plesniam, hmyzu a poveternostným podmienkam, čo ich robí veľmi praktickým riešením.

Zloženie a vlastnosti WPC dosiek Terafest®
Terafest® WPC dosky sú zložené zo 60 % dreva, 30 % polyméru HDPE a 10 % pigmentov a spájacích látok, čo im poskytuje dlhú životnosť a vysokú odolnosť. Sú navrhnuté tak, aby zvládli extrémne teplotné zmeny, UV žiarenie, chlórovanú aj slanú vodu pri bazénoch. Ďalšou výhodou je možnosť tvarovania dosiek teplom, čo umožňuje ich použitie na atypické tvary terás a bazénov. WPC dosky Terafest® sú navyše farebne stabilné, pričom počas prvých mesiacov dochádza k jemnému farebnému vyzretiu materiálu, čo zaručuje ich prirodzený vzhľad. Inštalácia WPC dosiek je jednoduchá a rýchla, pričom dosky si vyžadujú minimálnu údržbu – stačí ich občas umyť vodou, čím ušetríte čas a náklady na starostlivosť.

Ako si vybrať správne WPC dosky?
Podobne ako pri iných stavebných systémoch, aj pri terasách záleží na zručnosti a skúsenostiach toho, kto terasu inštaluje. Odporúčame využiť profesionálnu konzultáciu s odborníkmi WPC Plastic, ktorí poskytujú poradenstvo a realizáciu v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, a pomôžu vám s výberom správnych dosiek podľa vašich špecifických potrieb.