Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Magazín

Horhi vydáva debutové EP s názvom 4u2c

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Hudobná novinka ponúka sedem skladieb, ktoré otvárajú témy hľadania vlastnej identity a tiež otázky lásky a vzťahov v súčasnosti.

Bratislava 28. júna (TASR) - Horhi nie je na slovenskej scéne úplným nováčikom. Vo svojom repertoári má úspešné spolupráce s raperom Markom Damianom aj Taomim, s ktorým v januári tohto roka spoločne predstavili hudobný projekt iRiS. Teraz prichádza s debutovým EP, ktoré nesie názov 4u2c. TASR informovala PR manažérka Lenka Kajanovič.

Hudobná novinka ponúka sedem skladieb, ktoré otvárajú témy hľadania vlastnej identity a tiež otázky lásky a vzťahov v súčasnosti. Multižánrové EP nahrával Horhi prevažne v Amerike, no jeho finálnu podobu dokončil doma na Slovensku.

"Prvý track vznikol v novembri minulého roka, ku ktorému som neskôr natočil aj klip. V tom čase som ešte nevedel, že to vyústi do EP. Väčšina skladieb vznikala začiatkom nového roka, inšpirácie som čerpal zo životných skúseností," opisuje spevák proces tvorby.

Špecifickým okrem jedinečného zvuku na EP je aj fakt, že Horhi nahrával so speváckym zborom Magnólia z Michaloviec. Spolupráca bola podľa jeho slov nad očakávania a nahrávanej skladbe dodala nový rozmer.

"Môj najobľúbenejší track z celého EP je asi skladba 'uz nemas co skryvat'. O jej produkciu sa postarali Justin, môj spolužiak z Ameriky, Marko Bröstl, raper WEN, ja a mastering k skladbe urobil Vlado Meller," dodáva s tým, že ten sa v minulosti podieľal aj na albumoch pre umelcov, akými sú Kanye West, Michael Jackson či Red Hot Chilli Peppers.

Nové EP sprevádza videoklip k singlu 'spamujes mi dm's'. Ten sa nakrúcal v Prahe, o jeho vizuálne spracovanie sa postarala produkčná spoločnosť Seeya Creative a reprezentuje únik z reality.

"To, čím sme si prešli v minulosti, z nás robí takých, akými sme dnes. Nakrúcanie bolo pre mňa mierne stresujúce, pretože som pred kamerou stál prvýkrát. Vďaka pomoci skvelého produkčného tímu na čele s Vojtom Starým sa nám podarilo videoklip dotiahnuť do úspešného konca. Vo videu je so mnou aj producent Biobulin, s ktorým sme spolupracovali aj na iných skladbách v rámci EP," doplnil.