Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Magazín

Il Divo sa v septembri vrátia do Bratislavy

Vystúpenie pop-operného zoskupenia Il Divo v rámci koncertného turné A Musical Affair 2014 World Tour na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v sobotu 27. septembra 2014. Na snímke Sébastien Izambard. Foto: TASR/Jakub Kotian

Slovenskému publiku sa Il Divo predstavili trikrát.

Bratislava 14. júna (TASR) - Celosvetovo úspešná skupina operného popu Il Divo príde opäť na Slovensko, v bratislavskej Peugeot aréne sa predstaví 28. septembra. Na koncerte predstaví nový album XX, ktorý vydali vo februári tohto roka. TASR informovala PR manažérka Anna Olvecká.

V roku 2004 sa spojili štyria muži s výrazne odlišnými osobnosťami a hlasmi, aby do dejín hudby a kultúry zapísali názov Il Divo. Americký tenorista David Miller, francúzsky popový spevák Sébastien Izambard, španielsky barytonista nemeckého pôvodu Carlos Marín a švajčiarsky tenorista Urs Bühler korunovali svoje úsilie úspechom. Medzinárodné zloženie pomohlo skupine Il Divo dosiahnuť pozoruhodný úspech na niekoľkých celosvetových turné, ale aj nevídané uznanie za svoje žánrovo pestré piesne a milióny priaznivcov, ktorí si kupovali ich multiplatinové nahrávky.

Z ich piesní, interpretovaných v španielčine, taliančine, vo francúzštine, v portugalčine, angličtine, japončine a latinčine, sa predalo viac ako 30 miliónov nosičov v 35 krajinách po celom svete, dosiahli 50 prvenstiev v hitparádach, získali 160 zlatých a platinových platní.

Tento rok Il Divo oslavujú 20. výročie vydaním jubilejného albumu s názvom XX. Účinkujú na ňom Miller (tenor), Bühler (tenor), Izambard (tenor) a Američan Steven LaBrie (barytón), ktorý sa ku skupine pripojil v decembri 2021 po smrti Marína v dôsledku infekcie.

Slovenskému publiku sa Il Divo predstavili trikrát, 11. augusta 2011 vystúpili na Bratislavskom hrade, 19. septembra 2012 a 27. septembra 2014 na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vo februári 2024 vydali nový album k 20. výročiu skupiny s názvom XX.