Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Magazín

Nela Pocisková predstavila novú skladbu Najbližší

Na archívnej snímke speváčka Nela Pocisková. Foto: TASR – Dano Veselský

Nový album s názvom Cesta uvedie do života 4. októbra.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Herečka a speváčka Nela Pocisková ponúka ďalšiu ochutnávku v podobe piesne Najbližší z pripravovaného albumu, ktorý si fanúšikovia vypočujú v koncertnej verzii na speváčkinom koncertnom turné. K novej piesni nakrútili aj emotívny videoklip.

Nový album s názvom Cesta uvedie do života 4. októbra. Piesne z neho ale aj ďalšie skladby, ktoré mapujú jej hudobnú kariéru, naživo predstaví na turné v decembri tohto roka. Pieseň Najbližší ponúkla fanúšikom prostredníctvom emotívneho videoklipu, ktorý ide ruka v ruke s významom skladby. Hudobné autorstvo si speváčka delí s Andrejom Hruškom, text napísala sama. Ten vznikol spontánne po jednej konkrétnej situácii, ktorá sa Nele udiala v okruhu jej najbližších ľudí.

Pesnička sa nahrávala v štúdiu u spomínaného Andreja Hrušku, pričom ide o druhú skladbu, ktorú Nela počas svojej speváckej kariéry napísala úplne sama. Vizuálnu stránku skladby realizoval Michal Nemtuda so svojím tímom. Vznikol počas jedného dňa, pričom posledná klapka padla na prelome toho ďalšieho.

"Miška som oslovila, pretože sledujem jeho prácu. Poznáme sa už dlhšie, ešte z čias Ordinácie v ružovej záhrade. Stretli sme sa a ja na ňom milujem, že keď poviem pár prvých slov a pocitov z pesničky, vysvetlím mu obsah a kontext, on mi okamžite ponúkne XY nápadov. Zhodli sme sa, že tento vizuál bude čisto o mojej výpovedi, o emócii, ktorú tam mám. Mišo našiel priestor, neskutočne ho osvetlil a zábery kamery sú dokonalé," opisuje speváčka.

Avizovaný album Cesta je druhou štúdiovkou speváčky, pričom od vydania predchádzajúceho albumu ubehlo už desať rokov. CD bude mať 12 skladieb, pričom šesť skladieb vrátane songu Najbližší je už zverejnených. Album uvedie do života na koncerte v bratislavskom Stars Auditóriu.

Nový album predstaví speváčka v decembri na rovnomennom Cesta Tour v štyroch slovenských mestách, budú nimi 8. decembra Prešov, ďalšími potom Košice (9. 12.), Bratislava (18. a 19. 12.) a Tatranská Lomnica (28. 12.).