Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Magazín

Radůza vydáva nový vianočný album A žili šťastně až do smrti...

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Okrem autorstva textov a hudby sa Radůza predstavuje tiež ako hráčka na elektrickú gitaru, ukulele a ďalšie nástroje.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Obľúbená česká pesničkárka Radůza prichádza s novým albumom A žili šťastně až do smrti..., ktorý je oslavou českých vianočných tradícií a prináša viacero prekvapení a hviezdnych spoluprác. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Na novom autorskom vianočnom albume Radůza pokračuje v rozprávaní rozprávkového príbehu, ktorý začala písať na svojom vlaňajšom best of Bylo nebylo. Po siedmich rokoch od vydania multiplatinovej Studny v poušti, nominovanej na cenu Anděl, sa znovu vracia k téme Vianoc.

"Mám rada príbehy. A či už je človek veriaci alebo nie, vianočný príbeh prináša množstvo tém veselých i dojímavých, ktoré je možné rozvíjať a spracovať. Rada som sa preniesla o tisíce rokov a tisíce kilometrov inde a stala sa pozorovateľkou dávnych príbehov, ktoré na svojom albume rozprávam," hovorí speváčka.

Album A žili šťastně až do smrti... obsahuje nečakaný duet s legendárnym Jiřím Kornom Mechanický betlém, pieseň Zimní příběh, ktorú Radůza pôvodne písala na vianočný album Hany Zagorovej, či skladbu Lidi, to vám zima bylo, ktorá aktuálne boduje v medzinárodnej autorskej súťaži United Kingdom Songwriting Contest 2024.

Slávnostnú náladu albumu podčiarkuje i množstvo hostí: džezový trubkár Miroslav Hloucal, basista Tomáš Liška, bendžista Luboš Malina či Unique Quartet, Domažlická dudácka muzika a dievčenská cimbalová muzika Dubinka.

Okrem autorstva textov a hudby sa Radůza predstavuje tiež ako hráčka na elektrickú gitaru, ukulele a ďalšie nástroje. Album vychádza v originálnom obale, ktorého dizajn vytvorila medzinárodne oceňovaná grafička a ilustrátorka Štěpánka Bláhovcová, držiteľka ocenení European Design Awards a HOW International Design Awards.