Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Magazín

Saxofonistka Candy Dulfer sa v novembri vráti na Slovensko

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Halász

Dulfer patrí desaťročia medzi uznávané postavy na svetovej hudobnej scéne.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Holandská saxofonistka Candy Dulfer sa v novembri vráti na Slovensko. Hudobníčka známa aj vďaka hitu z 90. rokov Lily Was Here bude koncertovať 21. novembra v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) v rámci City Sounds festivalu. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Podľa slovenského hudobníka a saxofonistu Nikolaja Nikitina je Dulfer fenoménom hneď v niekoľkých aspektoch. "Je Európanka a je z generácie, keď nebolo na scéne veľa žien hudobníčok - inštrumentalistiek. Ženy v džeze boli v minulosti vnímané hlavne ako speváčky. Samozrejme, že prišla do generácie, kde už boli veľmi silné 'džezwomanky' ako Terri Line Carrington či Diana Krall," hovorí Nikitin. Dodáva, že Dulferovej koncerty sú 'nadupanou' šou s úžasným vizuálom. "Nie náhodou jej muzikalita, temperament a zjav očarili samotného Princa. V prípade Candy je živý zážitok neporovnateľný s nahrávkou. Zdvihne vás zo sedačiek a určite si tento zážitok zapamätáte navždy," poznamenal slovenský hudobník.

Dulfer patrí desaťročia medzi uznávané postavy na svetovej hudobnej scéne. Jej virtuózne ovládanie saxofónu a osobitý štýl kombinujúci džez, funk a pop si vyslúžili chválu kritikov a milióny fanúšikov po celom svete. Na medzinárodnú scénu ju katapultoval už jej debutový album Saxuality, ktorý získal nomináciu na Grammy. Počas svojej kariéry spolupracovala s menami, ako Prince, Dave Stewart, Maceo Parker či Beyoncé. Jej najnovší album We Never Stop, oslavujúci hudobnú vytrvalosť a tvorivosť, si získal uznanie kritikov aj fanúšikov. Z albumu pochádza aj hit Convergency, ktorý sa dostal na prvé miesto v rebríčku Billboard a v ktorom spolupracovala s legendárnym Nileom Rodgersom zo skupiny Chic.