Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Magazín

Skupina Tublatanka predstavuje singel V pevnosti lží

Spevák kapely Tublatanka Maťo Ďurinda. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Počas leta sa predstaví na viacerých festivaloch, najbližšie 28. júna na festivale Rock pod kameňom v Snine.

Bratislava 21. júna (TASR) - Skupina Tublatanka prichádza k fanúšikom s novým singlom V pevnosti lží. Skladba pochádza z ich aktuálneho albumu Uprostred chaosu. Autorsky sa na piesni podieľala Mirka Ďurindová, manželka speváka Martina Ďurindu, ktorá zložila hudbu aj napísala text. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

"Keď mi Mirka po prvýkrát doma na gitare zahrala túto pieseň, bol som nadšený z naliehavosti a citlivosti melódie. Spolu sme si pieseň dookola hrali na gitarách, aranžovali ju a hľadali vhodné spevácke vokály. Pieseň sa mi od prvej chvíle páčila a požiadal som manželku, aby som ju mohol nahrať na pripravovaný nový album Tublatanky," povedal frontman kapely. "V piesni hosťuje na klávesové nástroje Zoli Tóth, ktorý svojou hrou dotvoril charakteristickú naliehavú atmosféru piesne. Novinku sme nahrali v štúdiu Randal, kde Zoli Tóth nahrával všetky moje spevy na album Uprostred chaosu ako hudobný supervízor," dodal.

Tublatanka má za sebou úspešný koncert v Bratislave, keď 14. júna bola predkapelou legendárneho Američana Alice Coopera. Počas leta sa predstaví na viacerých festivaloch, najbližšie 28. júna na festivale Rock pod kameňom v Snine.

"Na všetky letné festivaly, kde koncertujeme s Tublatankou, sa teším. Je to môj život už vyše štyridsať rokov. Zahráme tie najlepšie piesne. Nemôžeme vynechať rockové vypaľovačky Pravda víťazí, Skúsime to cez vesmír, Žeravé znamenie osudu či Vo veľkej škole dní," doplnil Ďurinda.