Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Magazín

Karin Ann prichádza s debutovým albumom through the telescope

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Novinka ponúka 14 skladieb, ktoré otvárajú komplexné témy identity, duševného zdravia a lásky v pestrej fúzii žánrov od amerického folku cez klasický rock až po vplyv elektroniky a gothic disca.

Bratislava 10. mája (TASR) - Slovenská speváčka Karin Ann vydáva debutový album s názvom through the telescope. Jeho vydanie sprevádza videoklip i don't believe in God. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Novinka ponúka 14 skladieb, ktoré otvárajú komplexné témy identity, duševného zdravia a lásky v pestrej fúzii žánrov od amerického folku cez klasický rock až po vplyv elektroniky a gothic disca. Album sa nahrával prevažne v USA a jeho výslednú podobu formovali po boku Karin Ann americkí hudobníci a producenti Benjamin Lazar Davis a Will Graefe.

Karin Ann je prvou slovenskou speváčkou, ktorá si už pred vydaním debutového albumu získala pozornosť a uznanie rešpektovaných svetových hudobných médií, ktoré ju označujú za vychádzajúcu hviezdu a predpovedajú jej vstup na globálne pódiá. Speváčke a jej albumu through the telescope venuje priestor na titulnej strane jeden z najvýznamnejších hudobných magazínov histórie NME (New Musical Express) i najprestížnejšie hudobné ocenenie sveta Grammy Awards v rámci svojho programu na podporu mladých talentov Global Spin. Skladby z albumu Karin odohrala vo februári na prestížnom Fashion Week v New Yorku a v marci ju v oficiálnom programe predstavil najväčší showcaseový festival sveta SXSW v texaskom Austine.

"Predtým než som vôbec začala plánovať vydanie tohto albumu, ocitla som sa v zlomovom okamihu, kedy som seriózne zvažovala skončiť s hudbou kvôli môjmu zhoršujúcemu sa zdraviu. Vtedy nečakane prišiel na scénu Benjamin, môj spolupracovník na albume, neskôr sa pridal Will. Oni dvaja vo mne naštartovali túto novú vlnu kreativity a album sa nakoniec vydaril ešte viac, než som si predstavovala,"
hovorí Karin Ann.


i don’t believe in God klip: