Osobnosti sú v knihe zastúpené portrétnou fotografiou, rozhovorom, dokumentárnymi snímkami a receptom obľúbeného jedla, vrátane jeho vizualizácie.
Autor TASR
Bratislava 16. decembra (TASR) - Publikácia receptov slávnych osobností prichádza v predvianočnom období na pulty knižných predajní. (Nielen) Recepty slávnych a úspešných - to je názov knihy autorskej dvojice Štefan Packa a Patrícia Packová, v ktorej sa 50 osobností Slovenska vyznáva zo svojho vzťahu ku gastronómii a ponúkajú netradičný pohľad na domácu kuchyňu.
Osobnosti sú v knihe zastúpené portrétnou fotografiou, rozhovorom, dokumentárnymi snímkami a receptom obľúbeného jedla, vrátane jeho vizualizácie. Okrem štyroch majstrov sveta a bývalého prezidenta SR majú v publikácii zastúpenie aj herci (Milka Zimková, Štefan Kvietik), speváci (Peter Bič, Mária Čírová, Marcela Laiferová), ale aj najúspešnejší slovenský horolezec všetkých čias Peter Hámor či legendárny vysokohorský nosič Laco Kulanga.
"Čitatelia sa dozvedia, čo jedli učeníci na poslednej večeri s Ježišom Kristom, a tiež, aké drinky mieša náš barman kráľovskej rodine v Londýne. Autor známeho románu Tisícročná včela Peter Jaroš prezradí čitateľom hneď niekoľko svojich netradičných receptov a Daniel Bidelnica spojí výtvarné umenie s kulinárskym," priblížil pre TASR spoluautor Štefan Packa publikáciu, ktorá má 220 strán veľkého formátu a milovníkov kníh môže osloviť aj výraznou grafickou úpravou.
Osobnosti sú v knihe zastúpené portrétnou fotografiou, rozhovorom, dokumentárnymi snímkami a receptom obľúbeného jedla, vrátane jeho vizualizácie. Okrem štyroch majstrov sveta a bývalého prezidenta SR majú v publikácii zastúpenie aj herci (Milka Zimková, Štefan Kvietik), speváci (Peter Bič, Mária Čírová, Marcela Laiferová), ale aj najúspešnejší slovenský horolezec všetkých čias Peter Hámor či legendárny vysokohorský nosič Laco Kulanga.
"Čitatelia sa dozvedia, čo jedli učeníci na poslednej večeri s Ježišom Kristom, a tiež, aké drinky mieša náš barman kráľovskej rodine v Londýne. Autor známeho románu Tisícročná včela Peter Jaroš prezradí čitateľom hneď niekoľko svojich netradičných receptov a Daniel Bidelnica spojí výtvarné umenie s kulinárskym," priblížil pre TASR spoluautor Štefan Packa publikáciu, ktorá má 220 strán veľkého formátu a milovníkov kníh môže osloviť aj výraznou grafickou úpravou.