Ako dezert sa na slávnostnej večeri podával medovníkový rez preliaty karamelom s černicami a čučoriedkami.
Autor TASR
,aktualizované Bratislava 29. októbra (TASR) – Na slávnostnej večeri podávanej na počesť francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý bol v utorok na oficiálnej návšteve SR, servírovali grilovanú husaciu pečeň i medovníkový rez s drobným ovocím.
Ako informovala Kancelária prezidenta SR, slávnostná večera, ktorá sa začala o 19.00 h, pozostáva zo štyroch chodov. Studené predjedlo tvorilo prosciutto s parmezánom, sušenými paradajkami a rukola-frisée šalátom. Ako teplé predjedlo sa servírovala grilovaná husacia pečeň na karamelizovanom jablku s brusnicami.
V rámci hlavného chodu si hostia pochutnali na hovädzej sviečkovici s pečenými zemiakmi, listovým špenátom a blanšírovanou jarnou zeleninou. Ako dezert sa podával medovníkový rez preliaty karamelom s černicami a čučoriedkami.
Ku každému z chodov sa podávalo kvalitné biele a červené víno, vo všetkých prípadoch pôjde o výber z hrozna. Dezert doplnilo päťputňové Tokajské víno.
Prezident Francúzskej republiky si kvalitné produkty slovenského vinohradníctva môže vychutnať aj doma vo Francúzsku. Z návštevy SR si odniesol ako dar od slovenského prezidenta kolekciu slovenských vín, ktoré získali ocenenia na najvýznamnejších svetových výstavách a konkurzoch.
Počas dnešnej návštevy absolvoval Francois Hollande stretnutie s najvyššími ústavnými predstaviteľmi SR i primátorom hlavného mesta Bratislavy. Zúčastnil sa tiež na rokovaní za Okrúhlym stolom, venovanom strategickému partnerstvu Francúzska a Slovenskej republiky, a na Bratislavskom hrade otvoril výstavy Umenie a príroda stredoveku prostredníctvom zbierok múzea Cluny a Neznáme poklady francúzsko-slovenskej histórie.
Ako informovala Kancelária prezidenta SR, slávnostná večera, ktorá sa začala o 19.00 h, pozostáva zo štyroch chodov. Studené predjedlo tvorilo prosciutto s parmezánom, sušenými paradajkami a rukola-frisée šalátom. Ako teplé predjedlo sa servírovala grilovaná husacia pečeň na karamelizovanom jablku s brusnicami.
V rámci hlavného chodu si hostia pochutnali na hovädzej sviečkovici s pečenými zemiakmi, listovým špenátom a blanšírovanou jarnou zeleninou. Ako dezert sa podával medovníkový rez preliaty karamelom s černicami a čučoriedkami.
Ku každému z chodov sa podávalo kvalitné biele a červené víno, vo všetkých prípadoch pôjde o výber z hrozna. Dezert doplnilo päťputňové Tokajské víno.
Prezident Francúzskej republiky si kvalitné produkty slovenského vinohradníctva môže vychutnať aj doma vo Francúzsku. Z návštevy SR si odniesol ako dar od slovenského prezidenta kolekciu slovenských vín, ktoré získali ocenenia na najvýznamnejších svetových výstavách a konkurzoch.
Počas dnešnej návštevy absolvoval Francois Hollande stretnutie s najvyššími ústavnými predstaviteľmi SR i primátorom hlavného mesta Bratislavy. Zúčastnil sa tiež na rokovaní za Okrúhlym stolom, venovanom strategickému partnerstvu Francúzska a Slovenskej republiky, a na Bratislavskom hrade otvoril výstavy Umenie a príroda stredoveku prostredníctvom zbierok múzea Cluny a Neznáme poklady francúzsko-slovenskej histórie.