Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Magazín

No Name oslávia 30 rokov na scéne koncertom v pražskej O2 Aréne

Na archívnej snímke koncert skupiny No Name. Foto: TASR - František Iván

Kapelu založili bratia Igor, Roman a Ivan Timkovci v roku 1996.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Slovenská skupina No Name oslávi 30 rokov na hudobnej scéne koncertom v pražskej O2 Aréne. Bratia Timkovci a ich kolegovia Zoltán Šallai a Pavol Jakab pripravili pre fanúšikov veľkolepú oslavu, ktorá sa v Prahe uskutoční 12. decembra 2026. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Na "megaoslave" zaznejú najväčšie hity, ktorými No Name obohatili slovenský a český éter. Budú medzi nimi pesničky Čím to je, Ty a tvoja sestra, Elity, Nie alebo áno či Život. Sú to piesne, ktoré zľudoveli a patria medzi to najlepšie zo slovenskej populárnej hudby.

Kapelu založili bratia Igor, Roman a Ivan Timkovci v roku 1996. Odvtedy majú na konte desať albumov, tisícky úspešných koncertov a množstvo ocenení v Česku aj na Slovensku. "Na naše začiatky si spomínam veľmi intenzívne. Práve nezabudnúť na ne je spôsob, ako sa správne namotivovať a vážiť si to, čo sa okolo nás aktuálne deje," hovorí Igor Timko. "Nedávno sme sa s chalanmi bavili o tom, že jedna vec je presadiť sa, ale byť koncentrovaní na neustály progres a plynulý posun je veľmi ťažká kategória," poznamenáva líder kapely. Myslí si, že práve to, že sú No Name na seba nároční a stále cvičia a tvoria, ich udržuje v perfektnej kondícii.



Kapela dnes funguje v zostave Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab. Po takmer 30 rokoch na scéne sú stále vo výbornej kondícii. "Máme za sebou náročnú sezónu, napriek tomu sa stále s chalanmi na výjazd tešíme, ako keď sme začínali," konštatuje Igor Timko. Čo znamená 30 rokov No Name, je podľa neho otázka pohľadu. "Petr Janda z kapely Olympic by povedal, že sme iba 'na počátku'. Ale, samozrejme, že pre nás je to zázrak. Míľnik kapely, spoločného fungovania, cestovania, koncertov a autorskej tvorby, ktorá za tie roky zľudovela," dodal.

Jubilejný koncert chce kapela dramaturgicky poňať tak ako žiaden koncert doteraz. No Name koncertovali v najväčšej aréne v bývalom Československu prvýkrát v roku 2006, odvtedy si to veľakrát zopakovali. Oslavy výročia sa podľa Igora Timka ponesú v znamení hesla "Kto nespieva, nežije". "Je to naša 'prúpovídka', ktorou komunikujeme s publikom počas našich koncertov. Snažíme sa poukázať na to, že ľudia by mali spievať a užívať si života a radosti. Takže po 30 rokoch si vymeníme garde a všetci, ktorí prídu do Prahy osláviť naše narodeniny, budú spievať nám," uzavrel.