Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Magazín

Nové námestie pred VIVO! Bratislava privítalo návštevníkov

Foto: VIVO!

Bratislavská mestská časť Nové Mesto získala minulý týždeň nový priestor pre stretnutia a kultúrne podujatia.

Bratislava 4. júna (OTS) - Počas osemmesačnej rekonštrukcie sa 2 983 m2 pred nákupným centrom VIVO! transformovalo vďaka investícii tak, aby verejnosti ponúklo ešte viac možností na oddych a zábavu ako doteraz. Atraktívne členenie terénu a výškové rozdiely obmedzia hluk a prach z Vajnorskej ulice a odčlenia námestie od hlavných komunikácií. Rekonštrukciou námestia vznikol tiež rozšírený priestor pre terasy, kaviarne a reštaurácie, či pre organizovanie rôznych zaujímavých trhov alebo festivalov.

Medzi nové prvky námestíčka patria atraktívna fontána, nové detské ihrisko (sieťová a lanová preliezka so šmykľavkou, tri veže so šmykľavkou, výlezmi a mostami), pitná fontána pre ľudí i vtáčiky, hmyzie hotely, viac zelene (platany, trvalkové záhony), mobilné kvetináče so sedením a väčší počet lavičiek na odpočinok.

Okrasná fontána bola zmenená na menšiu a pútavejšiu, čo dodáva celému námestiu osobitý šarm. Nové detské prvky na lezenie prinesú radosť nielen najmenším, ale aj ich rodičom.



Práce na rekonštrukcii sa začali v septembri minulého roka a ukončené boli kolaudáciou počas mája.

Zelené plochy nového námestia sa výrazne zväčšili, čo prispeje k príjemnejšiemu prostrediu a zdravšiemu vzduchu v okolí. Navyše, čadičové kocky z pôvodného námestia boli znova použité, čo podčiarkuje dodržanie záväzku investora voči udržateľnosti. K tomu prispieva aj zber dažďovej vody do vsakovacích drenáží pre jej opätovný návrat do spodných vôd, ako i využitie lomových kameňov na okrasné funkcie.

Tatiana Nógliová z asset managementu obchodného centra VIVO! hovorí: „Sme veľmi hrdí na to, že CPI Property Group mohlo realizovať tento projekt a prispieť k revitalizácii verejného priestoru v Novom Meste. Naším cieľom bolo vytvoriť multifunkčný priestor, ktorý bude slúžiť nielen na oddych, ale aj ako miesto pre kultúrne a spoločenské podujatia. Veríme, že nové námestie sa stane obľúbeným miestom stretávania sa pre miestnych obyvateľov aj návštevníkov. Tento projekt je ukážkou našej dlhodobej stratégie investovať do komunitne orientovaných iniciatív, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnému rozvoju mestských oblastí.“



Denisa Kráľová, center manager VIVO! Bratislava dodáva: „Počas rekonštrukcie sme sa snažili nielen o estetické vylepšenia, zväčšenie zelených plôch, bezbariérovosť, ale aj o praktické prvky, ktoré prinesú radosť a pohodlie každému, kto nový priestor navštívi. Dlhodobo pracujeme na vytváraní komunitného miesta na stretnutia pre každého. Verím, že toto miesto má šancu sa stať akýmsi srdcom Nového mesta. Príďte sa pozrieť a dajte nám vedieť, či sa nám to podarilo,“ hovorí.

V rámci projektu SADNI SI! je na novom námestí umiestnených päť stolov so stoličkami, čo vytvára príležitosti na priateľské rozhovory v oddychovej nálade. K dispozícii je tu i bezplatná wi-fi. V lete sa budú na námestíčku konať rôzne koordinované športové aktivity, napríklad ranné cvičenia jogy.