Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Magazín

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Julie Heiland je autorkou historického románu Diana, kráľovná sŕdc. Sedemnásťročnú Dianu Spencerovú pozvú na zápas póla s kráľovskou účasťou.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Novinky z oblasti historických románov, motorizmu, encyklopédie či rozprávky pre deti rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Julie Heiland je autorkou historického románu Diana, kráľovná sŕdc. Sedemnásťročnú Dianu Spencerovú pozvú na zápas póla s kráľovskou účasťou. Sama pochádza zo známeho britského šľachtického rodu, takže svet, v ktorom sa ocitla, jej nie je cudzí. Práve naopak. Medzi ňou a budúcim britským kráľom vznikne románik, ktorý jej navždy zmení život. O necelé tri roky stojí pred 3500 pozvanými hosťami v Katedrále svätého Pavla na svadbe storočia. Hoci sa nevie stotožniť s prísnym kráľovským protokolom a Charles jej lásku neopätuje, hľadá si vlastnú cestu. A svet jej čoskoro bude ležať pri nohách.

Fanúšikom motorizmu je určená kniha Autá s podtitulom Podrobná vizuálna história. Je plná úžasných fotografií a popisuje viac ako 2000 automobilov v priebehu vekov, od kočov až po moderné elektromobily či formulu 1. Bohato ilustrované tematické strany odhaľujú príbehy najslávnejších značiek a modelov automobilového sveta, géniov, ktorí ich navrhli, spoločností a tovární, ktoré ich vyrobili.

Encyklopédia Znaky a symboly je ilustrovaný sprievodca ich pôvodom a významom. Odhalí pôvod viac ako 2000 znakov a symbolov, od starovekých hieroglyfov až po moderné logá. Kniha odpovie, prečo je srdce prebodnuté šípom klasickým symbolom lásky, či aké sú pradávne korene symbolov plodnosti, alebo prečo sú váhy symbolom spravodlivosti. Tajomná symbolika a spiritualita pomôže lepšie pochopiť vaše miesto vo svete a spojenie so životom, ktorého sme všetci súčasťou.

Tessa Rath je podpísaná pod knižkou Najkrajšie rozprávky bratov Grimmovcov. Hravá knižka pre malých objaviteľov so šiestimi známymi rozprávkami bratov Grimmovcov rozpráva ich najznámejšie rozprávky - Červená čiapočka, Snehulienka, Šípová Ruženka, Janko a Marienka, Vlk a sedem kozliatok a Kocúr v čižmách. Každej rozprávke je venovaná jedna dvojstrana. Pomocou lišty s obrázkami v dolnej časti strany môžete v rozprávkach vyhľadávať ústredné postavy a predmety a zároveň prerozprávať príbeh.