Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Magazín

Prezidentka ALLATRA diskutovala s pápežom o zmene klímy

Foto: Vatican Media
Pápež František a prezidentka ALLATRA Maryna Ovtsynova.

Pápež František prijal prezidentku ALLATRA na audiencii vo Vatikáne.

Vatikán 28. júna (OTS) - Pápež František prijal na súkromnej audiencii v Apoštolskom paláci vo Vatikáne významných vedcov a odborníkov z rôznych krajín a oblastí. Vybraní návštevníci boli účastníkmi trojdňovej medzinárodnej konferencie na tému „Generatívna umelá inteligencia a technokratická paradigma“, ktorú organizovala Nadácia Centesimus Annus Pro Pontifice (CAPP) - pôsobiaca v rámci Štátneho sekretariátu Svätej stolice, vedená váženou predsedníčkou Dr. Annou Mariou Tarantola.

Medzi pozvanými hosťami boli Dr. A. Egon Cholakian, expert na národnú bezpečnosť, a washingtonský poradca pre vládne záležitosti Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA (a člen nadácie CAPP) a Maryna Ovtsynova, prezidentka Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA.

Počas audiencie vo Vatikáne prezidentka ALLATRA predstavila pápežovi Františkovi klimatickú správu „O progresii klimatických katakliziem na zemi a ich katastrofálnych následkoch“. V osobnom rozhovore nastolila otázku klimatických zmien ako globálneho problému a zdôraznila, že predstavujú jednu z najnaliehavejších výziev pre ľudstvo.



Pápež František počas rozhovoru pozorne počúval a s radosťou udelil Medzinárodnému spoločenskému hnutiu ALLATRA svoje požehnanie. Po skončení podujatia Maryna Ovtsynova osobne prijala požehnanie od Svätej stolice a pápeža Františka v tento významný deň pre organizáciu ALLATRA.

Okrem toho sa na medzinárodnej konferencii diskutovalo o technologických inováciách, ktoré majú formovať budúcnosť civilizácie.

Keďže budúcnosť ľudstva sa bude odohrávať na fronte technologických inovácií, pápež František uviedol: „Nesmieme si nechať ujsť príležitosť myslieť a konať novým spôsobom, rozumom, srdcom a rukami“, aby sme „nasmerovali inovácie na konfiguráciu, ktorej stredobodom je prvenstvo ľudskej dôstojnosti.“ - cituje „Vatican News“.

Počas podujatia sa v zásadnej diskusii s organizátormi konferencie Maryna Ovtsynova, prezidentka Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA, venovala naliehavým globálnym hrozbám pre slobodu a demokraciu. Pani Ovtsynova sa venovala prebiehajúcemu vyšetrovaniu nezákonného prenasledovania účastníkov ALLATRA vo viacerých krajinách s nízkym indexom demokracie. Konkrétne podrobne opísala, ako boli vystavení očierňovacej kampani, ktorú iniciovala ruská antikultová organizácia. Okrem toho spomenula, že k tejto hanobiacej kampani došlo nielen v Rusku, ale aj na Ukrajine, čo poukazuje na významný vplyv ruskej antikultovej organizácie na Ukrajinu.

Maryna Ovtsynova počas rozhovoru tiež nastolila problematiku toho, že antikultové organizácie, ktoré existujú v rozpore s demokratickými normami, vrhajú tieň na vieru a na to, čo predstavuje kresťanstvo - slobodu náboženstva a slobodu svedomia.



Počas audiencie 22. júna 2024 Maryna Ovtsynova vyjadrila úprimnú vďaku pápežovi Františkovi za jeho významný prínos ako zodpovedného a rozhodného vodcu v oblasti sociálnej integrácie Rímskokatolíckej cirkvi a za posilnenie jej úlohy v súčasnej sekulárnej spoločnosti. Zároveň mu poďakovala za jeho láskavosť, srdečnosť a podporu počas tejto výnimočnej chvíle pre ALLATRA.

Po rozhovore s hlavou katolíckej cirkvi sa pani Ovtsynova a Dr. Cholakian venovali niekoľkým neformálnym stretnutiam s ostatnými účastníkmi súkromnej audiencie v Apoštolskom paláci. Súčasťou týchto stretnutí boli aj diskusie s predstaviteľmi Vatikánu, v rámci ktorých sa riešili zásadné otázky týkajúce sa blízkej budúcnosti.