Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Magazín

Pripravte sa na plavbu po Azuritovom mori

Foto: Ravensburger

Oceňovaný vydavateľ hier, puzzle a hračiek Ravensburger dnes počas akcie Lorecast oznámil vydanie novej série zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana Azurite Sea.

Bratislava 13. septembra (OTS) - Ide o šiestu sériu nesmierne populárnej zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana, ktorá bude uvedená na trh v miestnych herných obchodoch 15. novembra 2024 a následne 25. novembra 2024 v ďalších maloobchodných predajniach.

Záblesky pirátov a vynálezcov z celého sveta Disney sa v sérii Azurite Sea ocitnú v centre diania po tom, čo Illumineeri vyplávajú splniť svoju úlohu a opraviť stred ríše (Great Illuminary). S prekonávaním nástrah v Azuritovom mori budú prvýkrát v histórii zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana pomáhať postavy z Disneyho Veľkej šestky: Baymax, Hiro Hamada, Honey Lemon, Wasabi, Go Go Tomago a Fred. V novej sérii sa tiež prvýkrát ukážu obľúbení Chip a Dale, Gadget, Monterey Jack a Zipper z filmu Rýchla rota. Všetky karty v sérii Azurite Sea je možné použiť na aktualizáciu existujúcich balíčkov zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana a je možné ich hrať spolu so všetkými skôr vydanými sériami: First Chapter, Rise of the Floodborn, Into the Inklands, Ursula's Return a Shimmering Skies.


Azurite Sea
Opravy poškodeného stredu ríše (Great Illuminary) neboli po dobrodružstve Shimmering Skies dokončené, a tak sa Illumineeri vydávajú na výpravu za jeho záchranou. Spolu so svojimi morskými zábleskami sa Immumineeri plavia po nebezpečnom Azuritovom mori a hľadajú majiteľa skrytého atramentovníka, ktorý bol objavený v sérii Ursula's Return. Môžu len dúfať, že nájdu skúsenejšieho Illumineera, ktorý ich naučí cenným zručnostiam, a to im pomôže stred ríše opraviť. Ich jedinou nápoveďou pri pátraní je záhadný symbol sovy z podstavca skrytého atramentovníka, ktorý sa zhoduje so symbolom na mapách Azuritového mora. Medzitým Jafar, ktorý je stále odhodlaný ríši vládnuť, hľadá druhú polovicu mocnej koruny Hexwell Crown.



Séria Azurite Sea zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana bude obsahovať dva štartovacie balíčky s kombináciami rubínových/jantárových alebo zafírových/smaragdových kariet (19,99 EUR), rozširujúce balíčky ďalších kariet (5,99 EUR), poklad Illumineerov (54,99 EUR) a novú darčekovú sériu s motívom Stitcha (49,99 EUR). Medzi nové herné doplnky patria dve podložky s Elsou – piatym duchom z Disneyho Ľadového kráľovstva a káčerom Donaldom – korzárom. Na nových obaloch na karty a krabičkách na balíčky kariet budú Scar – pomstychtivý lev z Disneyho Levieho kráľa a Macko Pú – medový génius z Disneyho Macka Pú.

Na poslednej akcii D23 sa tím Disney Lorcana podelil o informácie o nadchádzajúcich Majstrovstvách Severnej Ameriky a Európy:
• 6.–8. decembra 2024 | Rezort Disneyland Paris – Disney Newport Bay Club
• 10.–12. januára 2025 | Disneyland Resort California – Disneyland Hotel

Tí, ktorí sa tento rok kvalifikovali prostredníctvom regionálnych Challenge súťaží, dostanú odznak pre šampionátový turnaj, ktorý tiež umožňuje prístup k zvyšku akcie. Sledujte web disneylorcana.com pre viac informácií, vrátane podrobností o tom, ako sa fanúšikovia môžu zúčastniť a zapojiť do akcií, akonáhle budú tieto informácie dostupné na jeseň.


O zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana
Hra Disney Lorcana, ktorá bola prvýkrát vydaná v auguste 2023, je populárna zberateľská kartová hra zasadená do podivuhodnej ríše Lorcana. Hráči sa ujímajú role Illumineerov a pomocou magického atramentu privolávajú tím Disneyho postáv, ktoré sa zobrazujú v známych aj fantastických formách. Hra je navrhnutá tak, aby sa ju mohli ľahko naučiť nováčikovia a zároveň aby ponúkala strategickú hĺbku pre skúsených hráčov. Obsahuje stovky originálnych umeleckých kúskov od Disneyho, ktoré si zberatelia zamilujú. Je vhodná pre začiatočníkov, skúsených hráčov zberateľských kartových hier i fanúšikov Disneyho. Každoročne sú vydávané štyri série kariet zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana. Doteraz bolo vydaných celkom päť sérií: First Chapter, Rise of Floodborn, Into the Inklands, Ursula's Return a Shimmering Skies. Azurite Sea bude štvrtou a poslednou sériou, ktorá vyjde v roku 2024. Spoločnosť Ravensburger taktiež v máji 2024 v Severnej Amerike a Európe spustila oficiálnu sériu súťaží k zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana s názvom Disney Lorcana Challenge.