Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 25. november 2024Meniny má Katarína
< sekcia Magazín

REPORTÁŽ: Čím staršie je víno, tým lepšie chutí: Pravda alebo mýtus?

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Väčšina vín, ktoré sa predávajú v obchodoch, je určená na skorú spotrebu a vypiť by sa mali v priemere do dvoch rokov.

Bratislava 18. septembra (TABLET.TV) – Nie všetky vína, ktoré si kúpite, je dobré skladovať dlhšiu dobu. Napriek tomu, že na etiketách častokrát informácia o dátume spotreby chýba, v zásade je dobré sa držať hranice dvoch rokov, dokedy by sa víno malo vypiť.

Dôležitý je tiež spôsob, akým víno skladujete. Ideálna teplota je od 8 do 15 stupňov, pričom platí, že čím viac stupňov, tým sa skracuje jeho životnosť.