Sezóna burčiakov sa už začala, ale na tomto lahodnom moku si môžete pochutiť aj v zimných mesiacoch.
Autor Tablet.TV
Bratislava 21. septembra (TABLET.TV) – Podľa slov mnohých vinárov je burčiak zdrojom dôležitých látok, pozitívne vplývajúcich na zdravie človeka.
Burčiak ako taký je počiatočnou fázou výroby vína, ktorej pokračovaním je takzvaný rampáš. Na to, aby vydržal čo najdlhšie čerstvý je potrebné ho vedieť správne skladovať. Ak sa skladuje pri teplote od 10 do 15 stupňov, jeho trvácnosť sa môže počítať na hodiny. Slnko a vysoká teplota mu totiž ubližujú.
Burčiak ako taký je počiatočnou fázou výroby vína, ktorej pokračovaním je takzvaný rampáš. Na to, aby vydržal čo najdlhšie čerstvý je potrebné ho vedieť správne skladovať. Ak sa skladuje pri teplote od 10 do 15 stupňov, jeho trvácnosť sa môže počítať na hodiny. Slnko a vysoká teplota mu totiž ubližujú.