Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Magazín

Skupina Instinct nakrútila klip k piesni Valčík s ilúziou

Kapela Instinct Foto: youtube.com

Pesnička samotná rotuje od leta v slovenskom éteri.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Mladá pražská poprocková kapela Instinct dokončila nakrúcanie videoklipu ku skladbe Valčík s ilúziou. Premiéru bude mať v polovici septembra. Pesnička samotná rotuje od leta v slovenskom éteri.

Kapela Instinct zaujme každého, kto má rád chytľavé melódie a slovenské texty. Pieseň Valčík s ilúziou vznikla pred dvoma rokmi na text mladého autora Michala Karvaya. Slovensko-českých hudobníkov žijúcich v Prahe okamžite zaujali svieže slová a vytvorili k nim hudbu so silným refrénom. Takmer všetky piesne kapely Instinct vznikli na hotový text. Veď skupina spolupracuje s najlepšími slovenskými textármi, akými sú Ľuboš Zeman, Daniel Hevier, Janko Mílovčík a sami muzikanti hovoria, že myšlienka textu ich k hudbe priamo inšpiruje.



Finálnu podobu dal skladbe známy hudobný producent Escon Waldes, k čomu skupina hovorí: "Escon je skvelý chlapík, s ktorým sa výborne pracuje. Hoci počas práce na našich piesňach staval dom a nestíhal, nakoniec pracoval aj v noci, aby sme všetko stihli tak, ako sme chceli. Okrem toho, že je producent, tak je to snáď najlepší masteringový inžinier v Českej republike. Našim piesňam dodal nielen modernejší nádych, ale aj výborný zvuk. Stále sme s ním v kontakte a určite s nim budeme radi spolupracovať aj naďalej."

Prvá verzia skladby vznikla v roku 2013 a prešla pestrým vývojom, hudobníci ju obrusovali, až nakoniec vyšla vo finálnej podobe v tomto roku. Nakoniec sa s ňou dostali aj do finále Košického zlatého pokladu a zaujala Slovenský rozhlas, kde sa v lete začala hrávať.

Videoklip k piesni plánovala skupina už dlhšie obdobie. "Hlavnou odozvou bol zvýšený záujem o naše piesne, čo sme pocítili predovšetkým na zhliadnutiach na našej stránke, či na našom Youtube a tiež zvýšený záujem fanúšikov o náš facebookový profil. Niektorí ľudia, čo našu pieseň začuli v rádiu, nám tiež písali a pýtali sa, kedy bude videoklip."

Videoklip sa nakrúcal v priestoroch známeho pražského podniku Retro Music Hall. Zahrali v ňom nielen priatelia kapely, ale aj neznámi ľudia. Tí prišli na kastingové vyzvanie z Facebooku, ako aj priamo z ulice. Skladba Valčík s ilúziou je tak trochu symbolickým vyjadrením transformácie samotnej kapely. Od prvotného nápadu až k realizácii videoklipu sa ustálilo personálne zloženie (spevák Lukáš, gitarista Miroslav, bubeník Ondřej, basgitarista Jian Cobain z Malajzie), ale aj nastal posun od klasického rocku k modernejšiemu popu, ktorý má však stále rockový nádych.

Gitarista Miro Maršík dodáva: "Sme radi, keď dokážeme našou hudbou osloviť stále viac ľudí a veľmi si dávame záležať aj na textoch, lebo ako sa hovorí, text je duša piesne, hudba je jej telo a aranžmány sú jej šaty. Šaty sú dôležité, aby ste si človeka všimli, jeho telo sa vám zapáči, ale do jeho duše sa zamilujete."

TASR informoval David Majerský zo spoločnosti Music Press Production.