Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Magazín

Skupina King Shaolin predstavuje emotívny singel Escape My Name

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Escape My Name je prvým singlom z pripravovaného EP Take Me by the Hand, z ktorého skladby postupne kapela predstaví každý piatok počas júna na streamovacích platformách

Bratislava 19. júna (TASR) - Skladba Escape My Name je prvým singlom z pripravovaného EP Take Me by the Hand, z ktorého kapela King Shaolin postupne predstaví všetky skladby počas tohto júna. Novinka ponúka zaujímavý pohľad do vnútorných pochodov človeka, posadnutého dobýjaním ženských sŕdc. Text, napísaný v animálnom štýle, rozpráva príbeh šelmy, ktorá je zvyknutá loviť svoju korisť. Ako jedna z mála kingshaolinských skladieb nie je o láske. TASR informoval manažér Michal Neffe.

Inšpiráciou pre skladbu bol basový riff, ktorý je počuť už na jej začiatku. "V súčasnosti som veľmi posadnutý basovými linkami a celkovo basgitarou, čo sa odráža aj v tejto skladbe. Dôležité bolo vytvoriť správnu atmosféru v slohách a vybudovanie výbušného refrénu. Zároveň som experimentoval s absenciou tradičného bridge a namiesto toho som sa rozhodol pre hypnotický motív, ktorý sa opakuje na konci skladby a má dostať poslucháča do tranzu," ozrejmuje spevák Domi Stoff, ktorý je autorom aj producentom skladby.

Novinku predstavuje kapela aj s vizuálom, ktorý zachytáva mladých ľudí, užívajúcich si prítomný okamih plný vášne a zábavy. Štyri hlavné postavy sa stretnú na hudobnej párty a počas večera vytvoria páry. Dynamické zábery tanca a interakcií postáv prispievajú k živej atmosfére videoklipu, keď chémia medzi hercami oživuje príbeh skladby.

Escape My Name je prvým singlom z pripravovaného EP Take Me by the Hand, z ktorého skladby postupne kapela predstaví každý piatok počas júna na streamovacích platformách. Do konca roka čaká King Shaolin viac ako 40 koncertov, ktorých dátumy a mestá postupne zverejňuje na oficiálnej webovej stránke.