Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 27. november 2024Meniny má Milan
< sekcia Magazín

Slováci v top reštauráciách vyhľadávajú najmä kačacinu

Slováci v top reštauráciách vyhľadávajú z gurmánskych špecialít najmä kačacinu Foto: Zľavomat.sk

Z domácich aj svetových gurmánskych špecialít Slováci najviac obľubujú kačacie hody. Vyplýva to z výsledkov októbrovej degustačnej akcie Slovensko degustuje na najväčšom zľavovom portáli Zľavomat.sk.

Bratislava 4. novembra (OTS) - Zákazníci si mohli počas troch týždňov vyskúšať v časovo obmedzenej ponuke zliav vybrané špeciality a zážitkové menu v 33 top reštauráciách Slovenska.

Netradičné dobroty vyskúšalo rekordných vyše 3 300 ľudí. Dôvodom je, že rastie počet zákazníkov, pre ktorých sú kvalitné jedlá spojené s príjemným posedením zážitkom na spestrenie voľných chvíľ. Enormný úspech zaznamenali kačacie hody, ktoré tvorili takmer polovicu predaných kupónov. Na chrumkavej kačici si pochutnali najmä zákazníci v Bratislave, Banskej Bystrici, Trenčíne, Prešove a Ružomberku,“ uviedol Rastislav Benka, marketingový manažér portálu Zľavomat.sk, ktorý patrí do nadnárodnej skupiny Slevomat Group.

Ľudia si na Zľavomat.sk mohli vybrať z bohatej ponuky špecialít, zážitkových a degustačných menu, ktoré reštaurácie bežne na zľavové portály neponúkajú. Hitom boli kačacie hody, divinové špeciality, indická, ázijská, francúzska, mexická, španielska, stredomorská kuchyňa, obľúbené sushi, viacchodové menu vrátane lahodných vín a steaky na rôzne spôsoby. „Každý zákazník mohol ponuku ohodnotiť aj hviezdičkami. Sme radi, že priemerné hodnotenie degustačných menu bolo 4,3 z 5 hviezdičiek, čo je najvyššie hodnotenie,“ dodal R. Benka.

Výsledky jesennej akcie Slovensko degustuje na Zľavomat.sk:
- akcia trvala 3 týždne v 33 top reštauráciách po celom Slovensku
- najúspešnejšie reštaurácie: Modrá Hviezda a Au Cafe v Bratislave, Mediterran v Košiciach, Sushihanil v Žiline
- špeciálne menu si kúpilo vyše 3 300 ľudí, z toho 1 406 kupónov bolo na kačacie hody

Špeciálne hlavné jedlá

- pečené rolované jahňacie stehno s paštrnákovým pyré, pečenou tekvicou a salámou Chorizo
- teľacie líčka dusené na červenom víne so zelerovo-petržlenovým pyré
- údený losos s mätovým Crème Fraîche
- kohút na červenom víne so šampiňónmi, baby karotkou a šalotkou
- Flank Steak s tekvicovo-slimačím rizotom a glazovanými šalotkami

Najžiadanejšie dezerty

- mexický dezert Churros: vyprážané škoricové vrkôčiky, podávané s čerstvým ovocím a belgickou čokoládou
- Paješ – kráľovsky dezert; bol súčasťou dezertov pri slávnostnom obede alebo večeri pre maharadžov), zloženie: basmati ryža, mlieko, datľový cukor, hnedý cukor, bylinky
- gaštanové pyré s lesným ovocím a šľahačkou
- domáce tiramisu
- restované jablká so škoricou a vanilkou pod krémom z mascarpone a smotany
- mangové pyré s ryžou zabalené v banánovom liste