Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Magazín

Sneakersy a tenisky pre mužov: ktorý materiál bude najlepší?

Ilustračné foto Foto: New Africa / Adobestock.com

Ktorý model si vybrať?

Bratislava 3. júla (OTS) - Kedysi to bolo také jednoduché - na výber bolo pár modelov tenisiek a každý z nás si mohol vyberať iba z toho, čo bolo práve dostupné. Dnes je však všetko inak a trh s obuvou nám ponúka obrovské množstvo farebných, dizajnových i materiálových možností. Aký model bude, z hľadiska materiálového vyhotovenia, pre vás ten najideálnejší? Poradíme vám v nasledujúcom článku, preto čítajte pozorne ďalej!

Kožené materiály
Azda najobľúbenejším a najluxusnejším materiálom využívaným na výrobu pánskej obuvi je koža. Najbežnejším typom kože používanej pri produkcii topánok je práve hovädzia koža, ktorá je preferovaná najmä kvôli kvalite, odolnosti a flexibilite. Topánka z kože dýcha a dokáže sa prispôsobiť vašej nohe tak, ako žiadna iná - veď skúste si obuť kožené pánske tenisky a porovnať ich s teniskami vyrobenými zo syntetického materiálu. Rozdiel spoznáte takmer ihneď.

Kúpa kožených topánok však so sebou nesie aj určité nevýhody. Okrem toho, že si vyžadujú väčšiu finančnú investíciu, je potrebné venovať čas aj ich údržbe. Preto ak sa o vaše kožené topánky neplánujete poctivo a pravidelne starať, majte na pamäti, že výrazne skracujete ich životnosť.

Štyri tipy, ako sa starať o kožené topánky:
· pravidelne používajte kondicionér určený na kožené topánky
· zaobstarajte si čistiacu súpravu na kožené topánky
· nezabudnite na impregnáciu
· vaše kožené topánky skladujte na suchom mieste, ktoré nie je vystavené slnečnému žiareniu

Textilné materiály
Druhým, rovnako obľúbeným a veľmi často používaným materiálom je textil. A čo je to ten textil? Vo všeobecnosti pod pojem textil radíme každý materiál, syntetický či prírodný, ktorý je vyrobený tkaním prepletenej siete priadzí či nití. Vďaka nekonečnej rozmanitosti tkanín, farieb, vzorov a špeciálnych vlastností má textil osobitné miesto v oblasti výroby oblečenia aj obuvi.

Aké textílie patria, pri výrobe obuvi, medzi tie najpopulárnejšie?
· lacný a odolný nylon
· prírodná, priedušná a ľahká bavlna
· pružný a rýchloschnúci polyester
· elastická a zároveň pevná lycra

Ak hľadáte kvalitné pánske sneakersy nezabudnite sa poobzerať aj v obchode CCC. Podľa vašich osobných preferencií si môžete vybrať či nakúpite, pohodlne jednoducho a rýchlo, online alebo, za pomoci ochotného personálu, v kamenných predajniach. Okrem rôznych druhov kvalitnej obuvi tam nájdete aj pestrú ponuku iného zaujímavého sortimentu, z ktorého si určite pre seba niečo vyberiete.

Recyklovaný plast
To, čo sa kedysi zdalo ako nemožné je v súčasnosti realitou - dnes si už skutočne môžete kúpiť topánky vyrobené z recyklovaného plastu. Dokážete tak spojiť príjemné s užitočným - zaobstarať si štýlové tenisky a zároveň prispieť svojou troškou k ochrane životného prostredia. Je to vynikajúce ekologické riešenie a inovatívny spôsob, akým môžete aj vy pomôcť znížiť obrovské množstvo odpadu, ktorý je všade vôkol nás. Naviac, recyklovaný plast patrí medzi veľmi odolné a trvácne materiály.

Výber konkrétneho materiálu pre vaše tenisky či sneakersy je, v konečnom dôsledku, len na vás. Tým, ktorí preferujú cenovo dostupnejšie možnosti odporúčame siahnuť po modeli vyrobenom zo syntetických materiálov či textilných materiálov - napríklad štýlové Converse Chuck Taylor All-Star. Pre fajnšmekrov túžiacich po kvalitných kožených sneakersoch máme iný tip - nesmrteľnú klasiku v podobe celokožených Nike Air Force. Ak patríte k tým udržateľne zmýšľajúcim odporúčame vám, napríklad tenisky adidas NMD_R1 V2, ktoré sú minimálne z 50% tvorené recyklovanými materiálmi.