Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Magazín

Symfonická noc s hitmi Mira Žbirku pridáva ďalší termín

Na snímke otvorenie výstavy - Miro Žbirka roky a dni na Západnej terase Bratislavského hradu v Bratislave 2. februára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Exkluzívne koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na ktorých zaznie hudba Mira Žbirku tak, ako ju fanúšikovia ešte nikdy nepočuli, budú v Bratislave dvakrát.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Symfonická noc s hitmi Mira Žbirku pridáva ďalší termín, fanúšikovia sa naviac dočkajú aj koncertného albumu. TASR o tom informoval PR manažér Rado Mešša.

Exkluzívne koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na ktorých zaznie hudba Mira Žbirku tak, ako ju fanúšikovia ešte nikdy nepočuli, budú v Bratislave dvakrát. Pre veľký záujem sa organizátori rozhodli pridať ďalší termín. Veľké nadčasové hity v jedinečnom inštrumentálnom symfonickom spracovaní s Mekyho kapelou, veľkým orchestrom, hosťami a videoartom Davida Žbirku si tak môžu diváci vychutnať 24. a 25. októbra vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Veľké hity Mira Žbirku - Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Múr našich lások, Zažni, Čo bolí, to prebolí a ďalšie zaznejú v unikátnom spracovaní osvedčených a uznávaných aranžérov v Bratislave v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou dirigenta Adriána Kokoša s exkluzívnymi hosťami - husľovým virtuózom Jaroslavom Svěceným, svetovo uznávanou slovenskou sopranistkou Adrianou Kučerovou, violončelistkou Teréziou Kovalovou a Detským a dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu. V Prahe sa koncert s Karlovarským symfonickým orchestrom uskutoční 15. decembra v hale v O2 Universum.

Koncertný LP dvojalbum Miro Žbirka - aLIVE, ktorý bol doteraz dostupný len ako súčasť luxusnej knihy Miro Žbirka - Roky a dni, vydáva Universal Music a od 6. septembra bude k dispozícii pre všetkých fanúšikov. V týchto dňoch sa nakrúcal ďalší zo série videoklipov k oceňovanému albumu Posledné veci. Jeho výsledná podoba aj so zaujímavým príbehom jeho vzniku bude známa v septembri.

Na Veľvyslanectve SR v Londýne bude 16. septembra za účasti významných hostí a slovenských hudobníkov slávnostné otvorenie výstavy Miro Žbirka - Roky a dni. Ambasádormi výstavy sú futbalista Petr Čech, výtvarníčka Míla Fürstová a speváčka Karin Ann. Po Prahe, Bratislave a Košiciach si v meste, ktoré mal Meky rád, navštevovanú výstavu budú môcť pozrieť aj jeho anglickí fanúšikovia.