Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 23. november 2024Meniny má Klement
< sekcia Magazín

Tatranská príroda na tanieri alebo ako chutia Vysoké Tatry

Ilustračné foto. Foto: FOTO: Best Hotel Properties a.s.

Najluxusnejší hotel vo Vysokých Tatrách bude pokračovať aj v tradícii hudobných koncertov a hudobní nadšenci sa môžu tešiť na IMT Smile, Vaša Patejdla & Violins a tiež na Mekyho Žbirku.

Štrbské pleso 9. júla (OTS) – Bábovka pripravená podľa tradičného receptu z 1927 servírovaná s textúrou z tatranskej čiernej bazy a tiež flambované lievance s tajomne znejúcou ingredienciou, a to s príchuťou Vysokých Tatier. To sú tie najlákavejšie dezerty, ktoré si pripravili v rámci nového letného menu šéfkuchári Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách - duo Tomáš Tejbus a Jozef Breza. Nové menu je inšpirované nádhernou tatranskou prírodou a vďaka kulinárskemu umeniu dvojice Tejbus – Breza tak môžu hostia ochutnať, ako chutia naše veľhory.

„Každé naše menu zostavujeme s ohľadom na sezónnosť a regionálnu dostupnosť surovín. Našim hosťom sa snažíme tatranskú prírodu priblížiť, čo najviac a preto inšpiráciu hľadáme priamo v prírode – v lesoch a na lúkach,“ zhodujú sa šéfkuchári. Vďaka nim sa na stole reštaurácie Grand Restaurant stretnú hostia s dekoráciami
a vizuálnymi doplnkami ako je drevo, kamene, čí lístie a mach. „Naši dvaja šéfkuchári sú mladí a inovatívni. Kulinársky zážitok umocňujú rôznymi prírodnými dekoráciami. Samozrejme tieto prvky využívame po dôkladnom očistení a dezinfikovaní,“
dopĺňa generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras Kathrin Noll.

Zaujímavosťou nového menu je srnčie srdce pripravované metódou sous-vide podávané s mrazeným ihličím, úhor spojený v textúrach s brezovými lístkami a medzi predjedlami nechýba bio foie gras z hydinovej farmy pri Topoľnici. Hostia Grand Restaurant môžu ochutnať aj teľacinku z jediného bio bitúnka na Slovensku – v Turovej pri Zvolene. Počas prázdninových piatkov budú šéfkuchári pripravovať 4-chodové degustačné menu, ktoré každý týždeň prekvapí niečím novým – samozrejme tatranským. Kulinárske umenie Tomáša Tejbusa ocenila aj odborná porota v súťaži o najlepších slovenských šéfkuchárov. V rámci ocenení Gurmán Awards 2015 sa umiestnil tesne za prvou desiatkou.

Okrem zážitkov pre chuťové poháriky si tatranský hotel pre svojich hostí pripravil aj špeciálnu ponuku pre rodiny. V rámci balíčka „Rodinné dobrodružstvo“ spolu môže rodina stráviť čas člnkovaním na Štrbskom plese, navštíviť Beliansku jaskyňu alebo sa previesť na segwayi. Ubytovací balíček poskytne hosťom dokonalý relax v ZION SPA LUXURY a po turistike si návštevníci môžu dopriať aj masáž nôh s názvom „Heavy Leg Reviver.“

Najluxusnejší hotel vo Vysokých Tatrách bude pokračovať aj v tradícii hudobných koncertov a hudobní nadšenci sa môžu tešiť na IMT Smile, Vaša Patejdla & Violins a tiež na Mekyho Žbirku.