Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Magazín

Trendy v interiérovom dizajne na rok 2024

Foto: unsplash.com

Rok 2024 prináša nové trendy v interiérovom dizajne, ktoré sú nielen estetické, ale aj praktické.

Bratislava 24. júna (OTS) - Ak plánujete rekonštrukciu alebo len drobné úpravy vo vašom domove, tieto trendy vám poskytnú skvelú inšpiráciu. Prečítajte si náš článok a inšpirujte sa najvýraznejšími interiérovými prvkami tohto roku.

Odvážne farby

Tento rok sa bude niesť v duchu žiarivých a intenzívnych farieb, ktoré nahradia doteraz populárne odtiene šedej, bielej a béžovej. Preto ak plánujete zmeniť farbu vášho interiéru, nebojte sa experimentovať s jasnými farbami, ako sú zelená, modrá či ružová. Práve odvážna farba na stene môže oživiť celý priestor a dodať mu unikátny charakter.

Ak neviete, ako si vybrať farbu na stenu, využite aplikácie, ktoré vám pomôžu pri výbere tej správnej farby.

Prírodné materiály

V roku 2024 je pri zariaďovaní interiéru populárny trend využívať prírodné materiály. Drevo, mramor a kameň sa stávajú kľúčovými prvkami, ktoré dodávajú miestnosti elegantný vzhľad.

Tento trend sa sústredí aj na životný cyklus nábytku. Preto by ste sa mali zaujímať, odkiaľ váš nábytok pochádza. Uprednostnite skôr prírodné a ekologické materiály. Ak prírodné materiály skombinujete s výraznými farbami, lesklými textúrami či čiernou oceľou, dodáte interiéru originálny nádych. Dôležitým aspektom tohto trendu je tiež dôraz na textúry a prirodzené nedokonalosti materiálov.

Kombinovanie moderného a starého štýlu

Dizajnéri sa v roku 2024 snažia prelomiť tradície a experimentovať s kombinovaním historických prvkov s modernými trendmi. Pri zariaďovaní interiéru sa preto čoraz viac využívajú starožitné kúsky nábytku a dekorácie, ktoré sa miešajú s modernými kúskami.

Vo svojom interiéri môžete jednoducho oživiť trendy z minulých desaťročí, ako sú mosadzné armatúry, retro farby a kreatívne tvary, ktoré dodávajú priestorom osobitý vzhľad. Práve zdobenie interiéru starožitnosťami a využívanie tradičných dizajnových prvkov v spojení s modernými trendmi vedie k vytvoreniu priestorov, ktoré sú elegantné a útulné.

Zdroj: unsplash.com

Využívanie inteligentných zariadení

Technológie hrajú stále väčšiu rolu aj v interiérovom dizajne. Inteligentné osvetlenie, termostaty, bezpečnostné systémy a hlasoví asistenti prinášajú nielen komfort a pohodlie, ale aj efektívnosť a bezpečnosť do vašich domovov. Okrem toho viete využiť aj inteligentné domáce spotrebiče, ako sú chladničky, práčky a vysávače, ktoré môžete ovládať na diaľku.

Oblé tvary

Do popredia sa tento rok dostávajú oblé tvary a jemné krivky. Hranaté sedačky sú nahradzované tými s jemnými oblými hranami, stoly s ostrými rohmi sú vymenené za stoly s oblými hranami. Dokonca sa do miestností pridávajú aj oblé architektonické prvky, ako steny a oblúkové ukladacia priestory, ktoré pridávajú miestnostiam zaujímavý a elegantný nádych.

Vďaka svojej nadčasovosti a všestrannosti sa oblé tvary udržiavajú v móde dlho. Ich využitie spočíva v prispôsobení sa akémukoľvek dizajnu, či už ide rustikálny, moderný alebo minimalistický.